Fatima Bremmer och Bengt Jangfeldt nomineras till Stora FackboksprisetFoto: Helen Karlsson och Sofia Runarsdotter

Fatima Bremmer och Bengt Jangfeldt nomineras till Stora Fackbokspriset

27 oktober, 2017

Fatima Bremmer nomineras till priset för sin  Ett jävla solsken. En biografi om Ester Blenda Nordström. Här berättar Fatima Bremmer historien om den norm- och banbrytande journalisten som wallraffade långt innan begreppet var uppfunnet.

Bengt Jangfeldt nomineras till priset för sin Vi och dom. Här lyfter Bengt Jangfeldt fram den ryska historiens pendelrörelser mellan stagnation och uppbrott, förtryck och töväder, reformer och kontrareformer.

Stora Fackbokspriset på 125 000 kronor är Sveriges största fackbokspris. Det delas ut av Axel och Margaret Ax:son Johnsons stiftelse. Stora Fackbokspriset belönar böcker som tillhör och stärker bildningen. Det riktar uppmärksamhet på kvalificerad facklitteratur, sådan som tillför ny kunskap, ger nya perspektiv på befintlig kunskap eller gör gammal kunskap tillgänglig.