Leif G. W. Persson tilldelas The CWA International Dagger-awardFoto: Jørn Moen

Leif G. W. Persson tilldelas The CWA International Dagger-award

27 oktober, 2017 | Albert Bonniers Förlag

Författaren och professorn Leif G. W. Persson har idag tilldelats The CWA International Dagger-award för sin bok Den döende detektiven (Albert Bonniers Förlag 2010). Dagger-priserna delas årligen ut av brittiska Crime Writers’ Association och ett av världens mest prestigefyllda kriminallitterära priser.

I januari 2018 börjar SVT sända en nyinspelad TV-serie baserad på boken. Den döende detektiven är den tredje och sista delen i den framgångsrika TV-trilogin om mordutredaren Lars Martin Johansson, efter Leif G. W. Perssons romaner.

För mer information kontakta martin.ahlstrom@bonnierforlagen.se

Albert Bonniers Förlag är det största skönlitterära förlaget i Sverige och ett av de äldsta, grundat 1837. Utgivningen har alltid utmärkts av mångsidighet. Romaner, lyrik, memoarer, biografier, essäer, reseskildringar, presentböcker samt en mängd olika fackböcker har haft förlagets namn på titelbladet.