Månpocket & Bonnier Pocket

Vi brinner för att bra böcker ska kunna nå ut brett, vi hoppas att du som läsare otåligt inväntar att din favoritförfattare släpps i pocket, men också att du ska våga chansa och upptäcka nya författarskap. För oss är det inte bara innehållet som räknas utan vi tycker även att det är viktigt att omslaget hjälper dig på vägen, eller att det bara är så snyggt att du inte kan låta bli.

Månpocket är Sveriges största pocketboksförlag och ägs av Bonnierförlagen och Norstedts förlagsgrupp. Sedan starten 1980 har Månpocket gett ut mer än 2 500 olika titlar som tillsammans sålts i mer än 50 miljoner exemplar.

Bonnier Pocket är en annan av de tongivande aktörerna på pocketmarknaden. Utgivningen omfattar svenska och utländska romaner, deckare, faktaböcker och lyrik, från Bonnierförlagens utgivning. Under varumärket Albert Bonniers klassiker ger vi också ut ca åtta klassiker om året.

Under de två varumärkena utkommer varje månad 10-14 nya titlar, totalt ca 200 nya pocketböcker varje år. Utgivningen består av såväl deckare och romaner som faktaböcker av både utländska och svenska författare – etablerade namn blandas med debutanter.