Bonnierförlagens auktion inbringade 135 000 kronor till Svenska PEN

Bonnierförlagens auktion inbringade 135 000 kronor till Svenska PEN

25 november, 2016 | Bonnierförlagen

Bonnierförlagens auktion till förmån för Svenska PEN är nu avslutad och resulterade i 135 000 kronor. Auktionen arrangerades i samarbete med Tradera och startade på Fängslade författares dag den 15 november.

Drygt 30 författare, illustratörer och andra upphovspersoner donerade alster med temat yttrandefrihet som sedan auktionerades ut på Tradera.com. Pengarna som samlades in går oavkortat till Svenska PEN:s arbete för alla människors rätt till det fria ordet.

Detta är ett otroligt viktigt bidrag till vår kraschfond som bokstavligen går direkt till författare i fara. Vi är mycket tacksamma till de författare och konstnärer som solidariskt stöttar sina hotade kollegor på det här sättet! Vi kan garantera att dessa pengar når fram direkt dit där de behövs, säger Ola Larsmo ordförande Svenska PEN.

Den 15 november varje år uppmärksammas Fängslade författares dag med fokus på behovet av stöd till författare och journalister runt om i världen som fängslats och inte fritt kan utföra sitt arbete. Syftet är att samla in medel till de fängslade och deras familjer.

För mer information kontakta: Emelie Gustavsson, emelie.gustavsson@bonnierforlagen.se

I Bonnierförlagen AB inryms Bonniers svenska bokförlags- och bokklubbsverksamhet AB. Förlagen utgörs av Albert Bonniers Förlag, Bokförlaget Forum, Bokförlaget Max Ström, Bonnier Audio, Bonnier Carlsen, Bonnier Fakta, Bonnier Pocket, Kartago, Månpocket och Wahlström & Widstrand. Bokklubbsverksamheten består av Bonniers Bokklubb, Bokklubben Svalan, Spänningszonen, Lyssnarklubben samt Månadens Bok.

I Bonnierförlagen, som sysselsätter ca 230 personer, ingår också agenturen Bonnier Rights, Books & Dreams samt Bonnier Brands. Bonnierförlagen ingår i Bonnier Books Sverige, som ingår i koncernen Bonnier AB.

Följ Selma Stories på Facebook