Praktik

Praktik

Positivt utbyte

Vi ser mycket positivt på det utbyte praktik hos oss ger och vi tar därför ofta emot praktikanter inom våra olika verksamheter. De som vi i första hand prioriterar när det gäller praktik är de som läser på universitet, högskola eller annan eftergymnasial utbildning och som ligger i linje med vår verksamhet och vårt långsiktiga behov av kompetens.

Positivt utbyte
Vill du söka praktik hos oss?
Ansök om praktik

Vill du söka praktik hos oss?

Om du vill praktisera hos oss söker du praktikplats direkt hos respektive förlag eller projekt. Här hittar du information om vilken typ av praktikanter vi söker i dagsläget: Så söker du praktikplats. Här kan du också del av våra tidigare praktikanter Nora och Gustafs erfarenheter då de berättar  om vad de fick göra och hur de upplevde praktiken hos oss.

Hanna Lundkvist

Projektledare/mediakontakt

Jag träffar alltid de som söker praktik hos oss på en intervju och berättar om oss och hur vi jobbar, så att vi har samma förväntningar. Första tiden som praktikant fokuseras på introduktion och att få testa att arbeta med olika uppgifter och personer. Detta gör att en praktik hos oss kan se väldigt olika ut beroende på vem du är, din bakgrund och vad du har för mål.

Under praktikperioden har handledare och praktikant regelbundna avstämningar och som handledare är man förstås tillgänglig för frågor och feedback i det dagliga arbetet. Vi arbetar mycket i team hos oss vilket gör att det ofta är fler utöver handledaren som engagerar sig i våra praktikanter med kunskap och stöttning.

Vi tar gärna emot praktikanter i vårt team. De bidrar med inspiration och ny kunskap, samtidigt som vi får dela med oss av våra erfarenheter och hjälpa praktikanten ut i arbetslivet. Win-win! Flera av våra praktikanter har blivit kvar hos oss som medarbetare.

Projektledare/mediakontakt