Bokförlaget Forum ger ut Michelle Obamas kommande bok

22 mars, 2017 | Bokförlaget Forum

”Vi är enormt stolta och glada. USA:s förra first lady har haft ett genomslag i Sverige som få andra amerikanska presidentfruar. Att få ge ut hennes första bok på svenska känns både viktigt och inspirerande”, säger Adam Dahlin, förlagschef på Forum.

Forum har en lång tradition av feministisk utgivning och Michelle Obama är en av världens just nu starkaste röster för kvinnors rättigheter. Hon står upp för allas lika värde, oavsett kön eller etnisk bakgrund. Hon är starkt engagerad i hälso- och utbildningsfrågor, samt barns rättigheter.

”Boken ger läsaren en unik möjlighet att lära känna mer personliga sidor av Michelle Obama. Jag tror att många ser fram mot att ta del av hennes av hennes klokskap och erfarenheter”, säger Anders Sjöqvist, fackboksförläggare.

Detaljer kring bokens publicering och innehåll kommer att tillkännages vid senare tillfälle. I USA ges Barack och Michelle Obamas kommande böcker ut av Crown Publishing Group, ett förlag inom Penguin Random House-gruppen. Barack Obamas kommande bok ges i Sverige ut av Albert Bonniers förlag, se separat pressrelease.

Forum grundades 1944 och är en del av Bonnierförlagen, Sveriges största förlagshus. Vi ger ut ca 60 titlar per år, både inhemsk och översatt skönlitteratur respektive berättande facklitteratur.

För ytterligare information:
Adam Dahlin, Förlagschef Bokförlaget Forum
Tel +46 (0)76-526 10 73, adam.dahlin@forum.se

Anders Sjöqvist, Fackboksförläggare Bokförlaget Forum
Tel +46 (0)70-343 41 30, anders.sjoqvist@forum.se