Avsnitt #11 av Speaking of Stories med Elin Lucassi och Abigail Tarttelin

Avsnitt #11 av Speaking of Stories med Elin Lucassi och Abigail Tarttelin

23 mars, 2017 | Bonnier Carlsen

Elin Lucassi , illustratör, serietecknare och skribent möter Abigail Tarttelin, författare, konstnär och artist. Ett samtal om att födas som intersex, något som Abigail skildrar i sin bok Golden Boy. Även om den engelska lyxskatten på tamponger, Abigails band och deras låt ”Jennifer Lawrence” och vad som händer när man bryter mot rådande normer.

Speaking of Stories #11

Abigail Tarttelin skrev sin första bok Flick när hon var 23 år gammal. Slog igenom på allvar med ”Golden Boy” två år senare. Började sin karriär som skådespelare inom independent film och spelar i bandet ”Girlboy”. Eller som hon beskriver sig själv: ”I am a writer, human, artist, band member, feminist, environmentalist, and food lover.”

Elin Lucassi är serietecknare, illustratör och skribent. Hon har även jobbat som lärare, gymnasiebibliotekarie och myndighetshandläggare. Lucassis serier syns i bland annat Galago, Biblioteksbladet och på Litteraturmagazinet.se. Hon vill i sitt arbete alltid försöka nå den egentliga kärnan i de företeelser hon skildrar, oavsett om det är genusfrågan, mansrollen eller huruvida kvinnor borde runka mer i grupp. Hon försöker nå under ytan och visa en essens som får läsaren att tänka. Helst något nytt.