Klara Lind årets vinnare i Sveriges Mästerkock 2017!

Klara Lind årets vinnare i Sveriges Mästerkock 2017!

06 april, 2017 | Bonnier Fakta

För sjunde året i rad sändes succéprogrammet Sveriges Mästerkock i TV4. Precis som förra året bestod juryn av stjärnkockarna Markus Aujalay och Leif Mannerström samt Mischa Billing, som efter spännande utmaningar och hårda prov har utsett Klara Lind till årets vinnare!

Klara Lind har sedan början varit en stark tävlande, som bjudit på många imponerande maträtter. Som vinnare av Sveriges Mästerkock släpper hon nu sin egen kokbok, Sydamerika – min matpassion, där hon kan dela med sig av de bästa av sina recept – bekanta som nya. Med rötter i Sydamerika är det härifrån hon finner inspiration till sin vinnarbok.

”Min erfarenhet av matkulturen i Sydamerika är att den är väldigt inkluderande och familjeorienterad. Maten får gärna ta tid både på spisen och under måltiden. Här umgås alla runt bordet – man smakar, delar med sig och provar nya kombinationer. Så har jag också tänkt när jag har valt ut recepten till den här boken.”

Sydamerika – min matpassion innehåller 70 recept med allt från kryddiga kötträtter till läckra desserter. Med en säker och smakstark palett bjuder Klara på spännande recept som Chimichurrikyckling, Räkor – Bloody Mary style, och ”världens godaste tårta” Tres leches.

Klara Lind tillbringade sina första år i Guatemala och Costa Rica där hennes föräldrar arbetade. Här föddes hennes intresse för sydamerikansk mat och barndomens smaker är en ständig influens i hennes matlagning.

Följ Klarasmat på Instagram!

Fotograf Frida Wismar
Formgivare Anders Timrén

För kontakt med författaren, recensionsexemplar och annat, kontakta Marie Jungsand. marie.jungsand@bonnierforlagen.se / 076-542 80 74