Lars Norén tilldelas Selma Lagerlöfs Litteraturpris 2017

Lars Norén tilldelas Selma Lagerlöfs Litteraturpris 2017

03 maj, 2017 | Albert Bonniers Förlag

Lars Norén tilldelas Selma Lagerlöfs Litteraturpris 2017. Priset delas ut av Värmlands landshövding Kenneth Johansson vid en ceremoni den 15 augusti i Frykensalen på Sunne bibliotek.

Lars Norén, född 1944, är en av Sveriges internationellt mest kända dramatiker. I augusti 2016 publicerades den tredje delen av hans dagbok, En dramatikers dagbok 20132015. Hans senast prosaverk Efterlämnat utkom i januari 2017.

Motiveringen:
”För att han genom mer än ett halvt sekel, i fri rörelse mellan litterära genrer, har tecknat närgångna, angelägna och banbrytande bilder av Sverige och Europa, och med de tre volymerna av En dramatikers dagbok även i prosans form har trätt fram som en genuint nyskapande livsbetraktare.”

Bland tidigare pristagare:
Sara Stridsberg, Stewe Claeson, Lotta Lotass, Kjell Johansson, Klas Östergren, Ellen Mattson, Jan Lööf, Lars Gustafsson, John Ajvide Lindqvist, Barbro Lindgren, Lars Jakobson, Birgitta Stenberg, Sigrid Combüchen, PC Jersild, Peter Englund, Agneta Pleijel och Torgny Lindgren.

Selma Lagerlöfs Litteraturpris