Bonnier Audio anställer innehållsutvecklare från Sveriges Radio

Bonnier Audio anställer innehållsutvecklare från Sveriges Radio

14 augusti, 2017

Bonnier Audio har rekryterat Fredrik Olsson till rollen som innehållsutvecklare och projektledande ljudboksredaktör. Den nya tjänsten är ett led i Bonnier Audios strategi som har fokus på tillväxt och utveckling av ljudformatet. Fredrik Olsson kommer närmast från Sveriges Radio där han arbetat som projektledare och exekutiv producent.

– Rekryteringen av Fredrik som har bred erfarenhet inom olika typer av ljudproduktion känns väldigt bra och är ett led i vår tillväxtstrategi. Med Fredrik på plats kommer vi nu kunna lägga mer krut på innehållsutveckling för ljud – framför allt vid produktion av berättelser skrivna direkt för ljud tillsammans med det nystartade förlaget Bonnier Bookery* och i vår kommande barnutgivning, säger Johanna Hansen, förlagschef på Bonnier Audio.

Fredrik Olsson kommer närmast från Sveriges Radio där han har arbetat i 15 år som projektledare/exekutiv producent. På SR har han bland annat varit ansvarig för julkalendern och Sveriges Radios barnutbud, utvecklat nya programformat, producerat Lundströms bokradio och flera sommarpratare.

– Det här är ett drömjobb för mig! Bokbranschen genomgår just nu en intressant förändring där lyssning tar mer plats, och jag hoppas kunna bidra till ljudbokens fortsatta utveckling med all min erfarenhet från ljudproduktion från annan ljudmedia och olika typer av programformat, säger Fredrik Olsson, innehållsutvecklare och projektledare på Bonnier Audio.

Efterfrågan på ljudupplevelser fortsätter öka De senaste fem åren har Bonnier Audio ökat sin utgivning markant. Under 2017 kommer Bonnier Audio att ge ut drygt 300 titlar. Det är en ökning med 50 % gentemot 2016. För fem år sedan låg utgivningen kring 50 inläsningar om året.

– Lyssnandet har ökat enormt de senaste åren och vi har växlat upp utgivningen och breddat vår ljudbokskatalog. Det kommer vi att fortsätta med, men nu är vi även redo för nästa steg: att testa och utveckla ljudformatet mer – såväl innehåll som produktion, avslutar Johanna Hansen.

Fredrik Olsson tillträdde sin nya roll den 7 aug.

För ytterligare information:
Johanna Hansen, Förlagschef Bonnier Audio
Tel 08-696 84 44, johanna.hansen@bonnierforlagen.se

Fredrik Olsson, Innehållsutvecklare/projektledande ljudboksredaktör
Tel 08-696 82 32, fredrik.olsson@bonnierforlagen.se

Presskontakt:

Katarina Arborelius, Chef Företagskommunikation Bonnierförlagen

Tel 070-696 66 90, katarina.arborelius@bonnierforlagen.se

Om Bonnier audio
Bonnier Audio är ett av landets största och äldsta ljudboksförlag och ger ut ca 300 ljudböcker per år. Förlaget ingår i Bonnierförlagen och ger ut kvalitativa inläsningar av skönlitteratur, spänning, fakta, lyrik och barnböcker.

*Bonnier Bookery är ett digitalt förlag som startades inom Bonnierförlagen våren 2017.