Konst för de yngsta!

Konst för de yngsta!

06 mars, 2007 | Bonnier Carlsen

Bonnier Carlsen vill ge det bästa till de minsta. Tre av Sveriges främsta bilderboksillustratörer inleder en ny kvalitetspekboksserie. Först ut är Janne Lööf, Filippa Widlund och Mati Lepp med konst för 0-2-åringar.

Pekböckerna har ett generöst format som illustrerar allt från ”widlundska” djur, till ”leppska” vardagsföremål och ”lööfska” fordon. Det här är upphovsmännens helt egna böcker. Bilderna talar för sig själva!

”Tanken är att skapa ren och skär boklust och bildlust hos barnen. Färgstarka, spännande, vardagliga bilder. Vi ville göra böcker för de yngsta som kompletterar de exakt återgivna människorna och föremålen i fotopekböckerna: fantasin, färgerna, humorn, spänningen och känslan som illustratörerna kan skapa i ”handgjorda” bilder!”
Karin Lemon, redaktör och förläggare

De tre böckerna, som utkommer samtidigt är:
”Kom räkna med mig” av Mati Lepp
”Det brinner på zoo” av Filippa Widlund
och ”Nu ska vi köra” av Jan Lööf.

Både Janne Lööf och Mati Lepp är igång med nya roliga titlar i serien, som beräknas utkomma under våren 2008.

I vårt pressrum på vår hemsida, www.bonniercarlsen.se finns högupplösta författarporträtt och bokomslag att ladda ned.

Vänliga hälsningar

Helena Martin
PR och informationsansvarig
Tel: 08-696 89 67
Mobil: 070-529 55 09
helena.martin@carlsen.bonnier.se