Drakens år på Bonnier Carlsen

Drakens år på Bonnier Carlsen

27 april, 2007 | Bonnier Carlsen

Intresset för drakar bland unga bara växer och Bonnier Carlsen välkomnar denna vurm med att ge ut fem drakromaner i år.
Förutom Christopher Paolinis romaner om draken Saphira, som i år blir storpocket, utkommer Drakens bok – den första succéomspunna delen i en fantasyserie av debutanten A. J. Lake. Rättigheterna till boken har sålts till en mängd länder och boken har blivit en enorm succé.

Så här skriver BTJ om den engelska utgåvan:
”Vilken debut! Med ett melodiskt, rikt men inte komplicerat språk som gjort för högläsning, bjuds fantasyns klassiska quest adventure med skeppsbrott, en mystisk kista, personliga förluster och brustna illusioner som ingredienser.”
Mer om författaren och boken finns på: www.thedarkestage.com
Storfilm på gång!
Hans majestäts drake är den första delen i en fantasyserie, skriven av Naomi Novik. Hon skrev klart den första boken på två månader och fick den genast antagen. Sagan om ringen-regissören, Peter Jackson har köpt filmrättigheterna till samtliga tre böcker om den speciella draken Temeraire som skickas på olika äventyr i den engelska kungens tjänst. Serien är en spännande mix av fantasy och europeisk krigshistoria.
Mer information om Hans majestäts drake finns på: www.temeraire.org

Bestseller bland drakjägare
Drakkrönikan är skriven i dagboksform av Malcolm Sanders, och lämpar sig för alla med intresse för drakar och sagomiljöer av klassiskt snitt. En trollkarl får i uppdrag av en döende kung att dräpa ett antal drakar. Till sin hjälp får han inte bara kungens krigarhär, utan även åtskilliga konstnärer som hade till uppgift att skildra kampen mot drakarna. Boken är fullspäckad med fantastiska färgillustrationer och har blivit en ovärderlig referenskälla för drakjägare världen över. Den har rönt stora försäljningsframgångar bland annat i USA och Australien.
Eragon och Den äldste utkommer i storpocket i maj.
Hans majestäts drake utkommer i augusti.

I vårt pressrum på vår hemsida, www.bonniercarlsen.se finns högupplösta författarporträtt och bokomslag att ladda ned.

Helena Martin
PR och informationsansvarig
Telefon: 08-696 89 67
Mobil: 070-529 55 09
helena.martin@carlsen.bonnier.se