Widmark och Lidbeck: Ny författarduo!

Widmark och Lidbeck: Ny författarduo!

27 april, 2007 | Bonnier Carlsen

Författarna Martin Widmark och Petter Lidbeck presenterar en helt ny och annorlunda serie för barn – om pensionärer!
Vi får följa Osvald, Dagny och Grace, ett fartigt gäng som vägrar låta sig hunsas av diverse lurendrejare.
Den första och andra boken i serien, Tvättade pengar och Lyckans hjul, utkommer samtidigt. De finns även utgivna som ljudböcker på Bonnier Audio, med Hans Alfredson som inläsare.

”Böcker för barn – men utan barn!”
Om upprinnelsen till en serie om pensionärer för barn säger Petter Lidbeck så här: ”De äldre i barnlitteraturen hamnar ofta i stereotypa fack. Den gulliga mormodern eller den sura gubben i trappen. Vi kände att det var dags för en uppryckning!”
Det är första gången som Martin Widmark och Petter Lidbeck skriver ihop. De hittar på historierna tillsammans och skriver sedan varannat kapitel. ”Men med full frihet för den andre att ändra, lägga till och dra ifrån hur mycket han vill. På så sätt hoppas vi att läsaren inte ska uppleva några ’skarvar’ i texten”, säger Martin Widmark.

Martin Widmark är en av landets populäraste barnboksförfattare. Dels med serien om LasseMajas Detektivbyrå, som blev fjolårets julkalender, dels med böckerna om monsteragenten Nelly Rapp. Petter Lidbeck är en av våra mest lästa och prisbelönta författare. Han har tilldelats en mängd priser och utmärkelser, allt från Bokjuryn, barnens eget pris, till en prestigefull Augustnominering.

I vårt pressrum på vår hemsida, www.bonniercarlsen.se finns högupplösta författarporträtt och bokomslag att ladda ned.

Helena Martin
PR och informationsansvarig
Telefon: 08-696 89 67
Mobil: 070-529 55 09
helena.martin@carlsen.bonnier.se