Ny bok av Helena Dahlbäck – värd att vänta på!

Ny bok av Helena Dahlbäck – värd att vänta på!

09 juli, 2007 | Bonnier Carlsen

Vad händer när barnen får leka i fred? Tre syskon stänger barnkammardörren om sig och Storasyster och Mellanbarnet drar med sig Lillebror in i en slingrande, vindlande lek bortom tid och rum. ”Vi leker att du är en katt” är en berättelse som tar barn och barns lek på fullaste allvar.

Författaren Helena Dahlbäck lever tyvärr inte längre (1960-2000) och får inte uppleva hur fantastisk denna bok blev till slut efter många års arbete. Helena skrev historien redan 1993 men den infallsrika texten i dialogform var en svårlöst nöt att knäcka bildmässigt för illustratören och vännen Charlotte Ramel och det tog nästan 15 år (!) för henne att hitta lösningen i en slags serieform. Den infallsrika texten illustreras på ett innovativt sätt; serieformen åskådliggör de snabba rollfördelningarna och de glidande övergångarna mellan lek och verklighet, medan stora helsidesbilder visar barnen djupt inne i sin lek.

Helena Dahlbäck debuterade 1991 med ”Min syster Lotta och jag”. Hon inspirerades av sin egen barndom där hon befann sig i mitten av en stor syskonskara. Syskonen var hennes stora trygghet och barndomen var fylld av spännande lekar. Helena kallades för en ”glädjeskrivare” när hon fick Nils Holgersson-plaketten 1995. Hon hann skriva ett tjugofemtal barnböcker som främst skildrade vardagslivets inre dramatik på ett ”mitt-i-prick-språk”.

Charlotte Ramel har illustrerat mängder av barnböcker, bl.a. av Lennart Hellsing, Barbro Lindgren och Ulf Stark. Hon hittar ständigt nya uttryckssätt, vilket denna bok är ett tydligt exempel på.
klart

I vårt pressrum på vår hemsida, www.bonniercarlsen.se finns högupplösta författarporträtt och bokomslag att ladda ned.

Helena Martin
PR och informationsansvarig
Telefon: 08-696 89 67
Mobil: 070-529 55 09
helena.martin@carlsen.bonnier.se