Widmark skriver ungdomsroman

Widmark skriver ungdomsroman

20 augusti, 2008 | Bonnier Carlsen

Med de kritikerrosade böckerna om Lasse-Majas detektivbyrå, David och Larissa, Nelly Rapp och Sjörövar-Rakel med flera, är han pusseldeckarnas mästare. Flerfaldigt prisbelönade Martin Widmark ger nu ut sin första roman för ungdomar, ”Kabinettes hemlighet”.
”Det här är precis den boken som jag hade velat läsa när jag var 15 år”, säger han själv. ”Den handlar om kärlek, historia och människans villkor – ja, om livet.”

Io, en ung man i slutet av 1700-talets Linköping, får i uppdrag av den döende domprosten Samuel Älf att teckna av samlingen i stiftsbibliotekets kuriositetskabinett. Genom resor i tiden får Io uppleva de dagliga rutinerna i badhusen i antikens Rom, värdshusbesök och rövare tillsammans med en dominikanermunk under medeltiden – och ett besök av Gustav III på Hovefors slott några år innan Io själv föddes.

Med känsla för och kunskap om historiska miljöer och detaljer, tar Martin Widmark oss med på en märklig och fantastisk resa i tid och i rum, men också in i människans innersta väsen.

Martin Widmark

Martin Widmark är uppvuxen i Linköping men flyttade till Stockholm i början av åttiotalet. Han är utbildad till mellanstadielärare och har arbetat som folkhögskolelärare i svenska för invandrare.
Martin är också läromedelsförfattare och har skrivit ett trettiotal titlar.
Förutom alla böcker så skriver Martin även sånger för barn.

Läs mer om Martin Widmark på www.martinwidmark.se.

 ISBN 9789163861086. Utgivningsdag 2008-09-01.
Text unga vuxna.

Kontakta mig gärna för mer information.

Bonnier Carlsen

Helena Martin
PR- och informationsansvarig
Bonnierförlagens Marknadsavdelning
Telefon: 08-696 89 67
Mobil: 070-529 55 09