Bokrelease och turnépremiär!

Bokrelease och turnépremiär!

05 september, 2008 | Bonnier Carlsen

Bokrelease och turnépremiär!

Peter Barlach är författare, dramatiker, regissör, kompositör och artist. Förra året kom kritiker- och läsarsuccén Inte bara tennis, en självbiografisk ungdomsroman om att som barn förlora sin mamma i en bilolycka. Boken har rönt stor medial uppmärksamhet och är redan är översatt till norska, danska och koreanska. 17 september 2008 kommer uppföljaren Dubbelfel.

Så här säger Peter själv om Dubbelfel:
– För mig var det viktigt att i berättelsen om John skriva om det där glappet som uppstod i mig när jag började högstadiet något halvår efter att min mamma dött. Det där vidriga glappet som växte till ett gap mellan bubblande, spirande tonårskänslor som kallas pubertet kontra den bottenlösa sorgen, tomheten och saknaden efter min mamma.

Turnépremiär
17 september 2008 kl. 19.00 i Folkets Hus i Hagfors är det även Riksteaterpremiär för Peters enmansföreställning Heliga familjen, om vad som händer när en inbiten ungkarl träffar en lika inbiten tvåbarnsmamma. ”Kan man kalla dom bonusbarn när det känns som man köpt en och betalat för tre?”

Den röda tråden som går igenom både boken och föreställningen är Peters erfarenheter av familjen: ”Jag växte upp i en familj som plötsligt splittrades. Jag tror inte att det är en slump att jag som vuxen sökte mig till en som redan var det.”

Peter Barlach
Peter Barlach har skrivit flera teaterpjäser för Radioteatern och hans verk, bland annat Flickan på Henriksdalsberget, har tidigare spelats på Stockholms Stadsteater. Med novellfilmen Två tennisskor, som han skrivit och regisserat vann han 2007 första pris i prestigeladdade New York International Childrens Film Festival.

Mer av, med och om Peter:
www.peterbarlach.se
peterbarlach.blogspot.com
www.myspace.com/peterbarlach
http://www.riksteatern.se/templates/Produktion.aspx?id=5779

ISBN 9789163856976. Utgivningsdag 2008-09-17. Text 9 – 12 år.

Kontakta mig gärna för mer information.
Bonnier Carlsen

Helena Martin
PR- och informationsansvarig
Bonnierförlagens Marknadsavdelning
Telefon: 08-696 89 67
Mobil: 070-529 55 09