Svindlande resa ovan och under ytan

02 mars, 2010 | Max Ström

Bokförlaget Max Ström bjuder tillsamans med Naturskyddsföreningen in till en presslunch där författaren Stefan Edman och Naturskyddsföreningens generalsekreterare Svante Axelsson presenterar boken Planeten havet.

Stefan Edman är biolog och en av landets mest namnkunniga miljödebattörer. I Planeten havet tar han oss med på en svindlande resa ovan och under ytan. Vi möter ett fantasieggande djurliv, från millimeterstora organismer och sjöfåglar till delfiner och gigantiska blåvalar. Här finns storm och stiltje, öar och stränder, fyrar och fartyg – och till synes ändlösa horisonter.

Boken är mycket rikt illustrerad i färg av internationellt framstående fotografer som David Doubilet och Philip Plisson, men också av flera av Sveriges mest kända naturfotografer, till exempel Tore Hagman, Hans Strand och Jeppe Wikström.

Bokens förord är skrivet av Naturskyddsföreningens ordförande Mikael Karlsson. Exemplar av boken och pressmaterial finns på plats.

I Stockholm
DAG: Tisdagen den 9 mars
TID: 11:30
PLATS: Restaurant Segelkronan, Östra Brobänken 51 på Skeppsholmen i Stockholm
ANMÄLAN: 08-545 043 15 eller kristina.billow@maxstrom.se

… eller i Göteborg
DAG: Onsdagen den 10 mars
TID: 11:30
PLATS: Restaurant Sjömagasinet, Klippans Kulturreservat, Adolf Edelsvärds gata 5, Göteborg
ANMÄLAN: 08-545 043 15 eller kristina.billow@maxstrom.se

BOKFÖRLAGET MAX STRÖM ger ut stora fotografiska eller rikt illustrerade böcker av hög kvalitet

Naturskyddsföreningen är en ideell miljöorganisation med kraft att förändra. Vi sprider kunskap, kartlägger miljöhot, skapar lösningar samt påverkar politiker och myndigheter såväl nationellt som internationellt. Dessutom står vi bakom världens tuffaste miljömärkning Bra Miljöval. Klimat, hav, skog, miljögifter och jordbruk är våra viktigaste arbetsområden. Föreningen har 184 000 medlemmar och finns i lokalföreningar och länsförbund över hela landet. Välkommen att bli medlem, skänka en gåva eller bli företagssponsor. www.naturskyddsforeningen.se | Mobil hemsida (wap): mobil.naturmob.se | Pg 90 19 09-2 | 08-702 65 00