Månpockets nyheter i februari

Månpockets nyheter i februari

21 januari, 2014 | Månpocket

NEW DELHI – BORÅS av Per J Andersson

En alldeles fantastisk sann historia

Som en skimrande saga är berättelsen från verkliga livet om Pradyumna Kumar som föddes fattig och oberörbar i en liten by i Orissa i östra Indien. Han kallar sig Pikej. Palmbladet med astrologens profetia har han levt med hela livet: ”Du ska gifta dig med en flicka som inte kommer från byn, inte från distriktet, inte ens från vårt land, hon ska vara musikalisk, äga djungel och vara född i oxens tecken”.

ATT ÄLSKA VARANDRA I LÄNGDEN – OCH PÅ BREDDEN av Gunilla Bergensten

Efterlängtad uppföljare till Familjens projektledare säger upp sig

Vi hämtar och lämnar, handlar och städar, längtar efter nya köksluckor, sovmorgon och semester. Men vi längtar sällan efter varandra. Att älska varandra i längden – och på bredden handlar om att vara gift och om att fortsätta vilja vara det. Länge.

SOLVIKEN av Annika Estassy

Feel-good i skärgårdsmiljö

Mitt i reklamhögen på Marie Lindsjös hallmatta i Solna ligger ett vadderat kuvert och väntar. Samtidigt sitter Niklas och Gabriel över varsin fredagsöl och reflekterar över livet, såsom det blev.

Inte långt därifrån, i en ljus och fräsch lägenhet i Stockholms innerstad, försöker Ylva stå ut med att det blivit vår och att Niklas inte bor med henne och dottern längre.

LEDARSKAP PÅ APSTADIET av Tommy Lundberg och Ola Berggren

Evolution för chefer och ledare

Ska chefen bete sig som en apa för att bli en bättre ledare? Ja, svarar Tommy Lundberg och Ola Berggren. Efter att ha studerat apflocken i Furuviksparken och dess ledare Santino påstår de att vi människor kan ha en hel del att lära av våra närmaste släktingar när det gäller att skapa ett mänskligare ledarskap på våra arbetsplatser.

STANNA HOS MIG av Harlan Coben

Vad döljer sig bakom den lyckliga fasaden?

En gång i tiden levde Megan ett helt annat liv. Nu är hon tvåbarnsmamma, skötsam förortsbo och mer och mer missbelåten med tillvaron.

Ray hade en lovande karriär som dokumentärfotograf, men nyss fyllda fyrtio och utan framtidsutsikter förnedrar han sig numera som fejkpaparazzo, inkallad när rika barn vill imponera på sina vänner eller kändisfixerade män på kvinnorna de dejtar.

PÅ ÖN av Tracey Garvis Graves

Den blå lagunen möter Lost

Den trettioåriga läraren Anna Emerson är på väg till familjen Callahans sommarhus på Maldiverna. Bredvid henne på flyget sitter den sextonårige T.J. Callahan, pojken hon ska undervisa, som nyligen genomgått en lyckosam cancerbehandling.

Men semestern tar en oväntad vändning. Piloten drabbas av hjärtattack och privatplanet kraschar i Indiska Oceanen.

LEWIS WINTER MÅSTE DÖ av Malcolm Mackay

Kritikerrosad deckardebut med en yrkesmördare som huvudperson

Yrkesmördaren är en person som mot betalning utför mord. Skillnaden mellan seriemördare och yrkesmördare är motivet, yrkesmördarens motiv är lön.

Man ska göra det man är bra på. Calum MacLean är bra på att döda. Han är tjugonio år gammal och har tagit livet av Glasgows invånare i nästan tio år – fast inte vilka invånare som helst. Calum tar uppdrag från olika kriminella höjdare – uppdrag att röja andra kriminella ur vägen.

För mer information eller recex, vänligen kontakta Stephanie Tärnqvist, presskontakt Månpocket.