Daniel Sandström ny förläggare & litterär chef på Albert Bonniers Förlag

Daniel Sandström ny förläggare & litterär chef på Albert Bonniers Förlag

02 april, 2014 | Bonnierförlagen

Daniel Sandström tillträder som litterär chef på Albert Bonniers Förlag. Sandström,
som närmast kommer från rollen som kulturchef på Svenska Dagbladet, börjar på
Albert Bonniers Förlag den 15 maj 2014.

Daniel Sandström, född 1968 i Lund, är disputerad litteraturvetare och journalist. Han kommer närmast från posten som kulturchef på Svenska Dagbladet. Dessförinnan arbetade han som chefredaktör på Sydsvenskan, där han också varit kulturchef.

”I tider av förändringar på bokmarknaden är ett helt säkert, jakten på den goda berättelsen är fortfarande kärnan i förlagsverksamheten. Med Daniel Sandströms gedigna kunskap om litteratur i kombination med en lång erfarenhet av en mediebransch i förändring är han perfekt som litterär chef på Sveriges största förlag”, säger Håkan Rudels, VD på Bonnierförlagen.

I rollen som litterär chef kommer Daniel Sandström utöver att förlägga böcker även att vara förlagets röst i litterära frågor och aktivt verka för att stärka litteraturens ställning i det offentliga samtalet.

”För den som brinner för litteratur är detta ett oemotståndligt uppdrag. Albert Bonniers Förlag har ett arv, författare och en position som förpliktigar och sporrar – det känns mycket roligt att få vara med och bygga vidare på detta in i framtiden”, säger Daniel Sandström.

Med Daniel Sandström som förläggare och litterär chef utgörs nu förläggargruppen på Albert Bonniers Förlag av nio förläggare. Under våren planeras ytterligare en förläggarrekrytering.

Jesper Monthán, förlagschef på Albert Bonniers Förlag om förlagets nya litterära chef:
”Som förlag har vi naturligtvis följt Daniel Sandström som kulturjournalist länge och genom hans texter lärt känna en otroligt kunnig, påläst och passionerad läsare. Det känns mycket roligt att nu få välkomna honom till förlaget!”.

 

För ytterligare information, kontakta

Daniel Sandström, 070-162 23 07

Håkan Rudels, VD Bonnierförlagen 08-696 80 55, hakan.rudels@bonnierforlagen.se

Jesper Monthán, Förlagschef Albert Bonniers Förlag 08-696 82 18, Jesper.monthan@bonnierforlagen.se 

Katarina Arborelius, Kommunikationschef, Bonnierförlagen, 08-696 86 84, katarina.arborelius@bonnierforlagen.se