Brasiliansk poesi lockar under årets Bokmässa

Brasiliansk poesi lockar under årets Bokmässa

27 augusti, 2014 | Wahlström & Widstrand

Bok- och biblioteksmässan i Göteborg, den 25 till 28 september, har i år temat Brasilien. Wahlström och Widstrand bjuder därmed in Paulo Henriques Britto, en av de mest intressanta rösterna i dagens brasilianska poesi.

Paulo Henriques Britto är aktuell med En liten sol i fickan. Under Bokmässan kommer han att delta i flera samtal om den brasilianska litteraturen och poesiscenen. Efter Bokmässan kommer han  dessutom att besöka Stockholm, för att bland annat gästa Forum Nutidsplats För Kultur, FSL (Fria seminariet i Litterär kritik) samt Rumänska Kulturinstitutet.

Wahlström och Widstrand har tre utländska författarbesök under Bokmässan. Från Frankrike kommer Romain Puertolas, som uppnått stora framgångar med Den fantastiska berättelsen om  fakiren som klev in i ett IKEA-skåp. En hejdlöst rolig och livsbejakande surrealistisk skröna som har sålts till över trettio länder. Romain Puertolas kommer bland annat att delta i seminariet ”Vad skrattar fransmannen åt?”, där han samtalar med Catharina Ingelman-Sundberg och Morgan Larsson.

Författaren Murat Isik är född i Turkiet 1977 och utvandrade tillsammans med sin familj till Holland 1983, där han bor idag. Efter att först blivit känd som en betydande novellist romandebuterade han med Jorden vi miste, som fick stor uppmärksamhet när den kom ut i Holland 2011. Nu kommer boken på svenska. Under månadsskiftet september/oktober är Murat Isik gästförfattare vid Stockholms Universitet. På Bokmässan deltar han i seminarier på torsdagen samt lördagen. 

Samtliga tre författares schema samt mer information om böckerna hittar du nedan.

För mer information, vänligen kontakta:
Stephanie Tärnqvist, t.f. PR- och informationsansvarig Wahlström & Widstrand