DAUGHTERS – Lisen Stibeck

DAUGHTERS – Lisen Stibeck

21 oktober, 2014 | Max Ström

Brytningstiden mellan 16 och 25 år, då vi är på väg att lämna föräldrarna, kännetecknas av identitetssökande och sårbarhet, risker och utmaningar.

Under fyra år har fotografen Lisen Stibeck regelbundet färdats inom fyra kontinenter: i Hongkong, Sverige, Lettland, Marocko, Indonesien, USA, Mexiko och på Island. Hon har träffatflickor och kvinnor ur många samhällsskikt: studenter, artister, modeller, prostituerade,magdansöser, och mammor som just gått in i tonåren. I den här boken porträtterar hon deminkännande. Alla är döttrar till någon.

”Encounters with new people have always fascinated me. During the last four years, I havetraveled regularly across four continents. I have met women from different social strata:students, artists, models, prostitutes, belly-dancers, mothers in their early teens. Many of thesewomen have been physically and psychologically injured. They have been beaten, raped, andmany of them live under constant oppression. I have met with most of them several times, andour meetings have been full of trust. In the beginning, many were skeptical, suspicious, andguarded, but it didn’t take long until they allowed me to enter their world, until they sharedtheir stories with me. We have played, laughed, and cried together. I have tried to give themas much practical help as I could, but above all, I have wanted to give them kindness, a senseof being seen.”
Ur Lisen Stibecks förord

Boken utkommer på engelska, och texterna är skrivna av fotografen Mary Ellen Mark och skådespelaren Lena Olin.

I samband med att boken utkommer ställer visar Fotografiska i Stockholm Daughters. En utställning om möten, sårbarhet, skönhet och styrka. Utställningen pågår mellan den 29 oktober och 18 januari.

Bokfakta

Fotograf Lisen Stibeck
Text Lisen Stibeck
Text Mary Ellen Mar
Text Lena Olin
Språk Engelska
Bildredaktör Anna Clarén
Formgivning Patric Leo
Omfång 152 sidor
Antal bilder ca 65
Format 28 x 24 cm
Utförande Inbunden
Rek.ca pris 369:-
Utkommer 28 oktober 2014
ISBN 978-91-7126-321-6

För mer information, recensionsexemplar och bilder kontakta
Simon Hohn
Tel: 070-789 13 00, 08-545 043 10
E-Post: simon.hohn@maxstrom.se