Vinnarboken från Hela Sverige bakar 2014

Vinnarboken från Hela Sverige bakar 2014

30 oktober, 2014 | Bonnier Fakta

Alexandra
Larsson, vinnare av Hela Sverige bakar 2014, har sinne för smaker, konsistenser
och att utveckla klassiker till något nytt. Hon bakar för att få utlopp för sin
kreativitet och för att det smakar så gott. Favoriterna är bröd, bullar och
pajer. Hon bor med man och två döttrar på landet utanför Göteborg.

”I
min bakbok delar jag med mig av recept som betyder något extra för mig, och är
tillräckligt goda för att ta mig till sjunde himlen. Jag visar vad jag helst
serverar på kakfatet, vad jag äter när jag vill leva nyttigare och vad jag
bjuder på till fest. Här finns många olika smaker och konsistenser, en del
extremt onyttiga och en del ganska nyttiga bakverk. Det blir en härlig
blandning med söta småkakor, rejäla bullar, nyttig rawfood-tårta och lyxiga
desserter. Jag tror att jag tog hem titeln Sveriges bästa hemmabagare 2014 för
att jag är nyfiken på nya smaker och konsistenser, är bra på att fokusera och
vända motgångar till något positivt. Jag
bakar bara det som jag själv kan stå för, och du kan lita på att allt i den här
boken är vansinnigt gott!”

Ur
innehållet:

Hyllning
till mina kära och till barndomen – Bakverk som har kopplingar till en kär
person eller ett fint minne, som min mormors vinbärsrutor med marängtäcke.


kakfatet – Vad jag helst serverar på fikabordet, som mina stiliga
kardemummastrutar med blåbär.

Extra
allt och lite till – Bakverk för dagar när man är riktigt sugen, vad sägs om
exempelvis mina karamelliga browniecupcakes med seg chokladsås.

Livets
bättre val – Bakverk rika på näring och god smak, men utan raffinerat socker,
gluten och laktos.

När
jag bjuder in till fest – Mina bästa festrecept, som min lyxiga smultron- och
champagnetårta.”

Fotograf:
Niki Norberg