Anna Lihammer blev årets deckardebutant

Anna Lihammer blev årets deckardebutant

24 november, 2014 | Månpocket

Svenska deckarakademin har nu utsett årets bästa kriminalromaner. Debutpriset gick till Anna Lihammer för boken ”Medan mörkret faller”, som nu släpps i pocket. ”En initierad skildring av svensk 1930-talsrasism i kriminallitterär form” var motiveringen.

Om boken:

Mörkret faller över Europa år 1934. Nazisterna har tagit makten i Tyskland och många är på flykt. Hemma i Sverige fattas beslut om sterilisering av ”sinnesslöa”. I Uppsala hittas en högt uppsatt akademiker bestialiskt mördad i Anatomiska institutionens källare.

Den egensinniga kriminalkommissarien Carl Hell blir utsedd att utreda mordet, och till sin hjälp har han polissyster Maria Gustavsson. De två kastas in i samhällets finrum där tvivelaktiga åsikter och inhuman forskning är en del av vardagen. Snart sker ytterligare ett mord och jakten på mördaren blir alltmer desperat.

Anna Lihammers skönlitterära debut är en skarpsynt och skrämmande kriminalroman som mycket skickligt väver samman en fiktiv mordutredning med verkliga händelser från denna tid. ”Medan mörkret faller” är första delen i en planerad serie om kriminalkommissarie Hell. Boken släpps nu i pocket (Månpocket).

Recensioner:
”Anna Lihammer lyckas med bedriften att både skriva en bra deckardebut och en verkligt spännande historieskildring.” Lotta Olsson, Dagens Nyheter

För information och recensionsexemplar, kontakta:
Marie Björk, PR- och informationsansvarig Månpocket
marie.bjork@bonnierforlagen.se eller 08-696 83 70