Arne Ankas Facebook-sida kapad och nedlagd

27 november, 2014 | Kartago

Arne Ankas Facebook-sida, med 20 000 följare, har blivit kapad av hackers som använder den för att lägga upp sexuellt stötande och kränkande bilder innehållande virus. Sidan är nu borttagen av Facebook.

– När Facebook fungerar är det som en dröm, när det inte fungerar är det som en ren mardröm. Det är fullständigt vedervärdigt det som lades upp, och det är jag får skulden. Jag vill att folk ska få veta vad som har hänt, för jag står inte för någonting som publicerats, tvärtom, säger serietecknaren Charlie Christensen.

Bokaktuella Charlie Christensen har haft sin Facebook-sida med den välkända karaktären Arne Anka sedan 2008. Den har varit mycket aktiv och omtyckt med 20.000 följare. Söndagen den 23 november kapades sidan av hackare, som tog bort Charlie Christensen som administratör och började lägga upp sexuellt stötande material med länkar till trojaner. Charlie Christensen och hans bokförlag, Kartago förlag, har i fyra dagar försökt att få kontakt med Facebook för att lösa problemen.

– Det blir ett etiskt problem av stora mått när 20.000 människor nås av ett sexuellt kränkande budskap och tror att det är Christensen och förlaget som står bakom det. Att inte kunna kommunicera med Facebook och de 20.000 följarna blir ett stort goodwill- och trovärdighetsproblem för oss, säger Rolf Classon, förläggare på Kartago förlag.

Sidan är nu borttagen av Facebook. Istället finns en ny sida; Arne Anka av Charlie Christensen.

– Det bästa vore om vi kunde få tillbaka sidan med alla mina följare. Men det viktigaste var att få stopp på eländet, säger Charlie Christensen.

Kontakt:

Kontakta förläggare Rolf Classon för kommentarer: rolf.classon@kartago.se 08-696 83 96.

Kontakta pressansvarig Marie Björk för intervju med Charlie Christensen:  marie.bjork@bonnierforlagen.se 08-6968370

www.kartago.se