Friskare vår med Bonnier Faktas nyheter

Friskare vår med Bonnier Faktas nyheter

02 december, 2014 | Bonnier Fakta

I vår släpps flera böcker inom hälsa. Vi vet att träning, kost och hälsa tar olika stor plats i människor vardag. Gemensamt för våra nya böcker är att de vill hjälpa dig att hitta en träningsform och kost som passar.Det perfekta midjemåttet behöver inte hastas fram, träningen behöver inte vara avancerad och man behöver inte gå hungrig. Och kom ihåg, det är aldrig försent!

12 veckor till friskare liv och smalare midja

Tusentals svenskar har som nyårslöfte att bli mer hälsosamma.
Många kickstartar med stränga dieter och träningsscheman, för att snart ledsna och falla tillbaka i gamla vanor. 12 veckor till friskare liv och smalare midja– är den bästa hälsovännen man kan ha för att hålla nyårslöftet. Vecka för vecka införs enkla matknep och med små förändringar skapas successivt nya nyttiga rutiner. 

Konsten är inte att ta bort vanor utan att skapa nya. Du får veta hur din kropp reagerar beroende på vad du äter och lära dig mer om fettförbränning och mat som håller dig mätt. Och boken innehåller dessutom över 70 läckra recept. 

Om författaren:
Berit Nordstrand är läkare, specialist inom klinisk farmakologi och livsnjutare. Hon är mor till sex barn i åldrarna 6-22 år och har under 20 år fördjupat sig i den medicinska forskningen kring mat och hälsa. 

Recensionsdag:2015-01-06 Presskontakt: Marie Jungsand 08-696 84 73, marie.jungsand@bonnierforlagen.se 


Nystart – starkare, friskare, piggare med enkel träning

Har tiden bara inte räckt till? Eller har du känt att träning faktiskt inte är för dig? Kanske har du tränat förut men skadat dig och slutat? 

Oavsett vad du har för anledning är målet med  Nystart- friskare, piggare med enkel träning, att väcka träningsgnistan hos dig! Det är aldrig för sent. 


Här finns kunskap om vad som händer med kroppen med åren och hur man kan undvika vanliga åldersrelaterade problem. Du får hjälp att komma förbi hindren, grundläggande kunskap om träning samt en rad effektiva träningsprogram med bara kroppen som redskap.
Naturligtvis får du också en massa förståelse och sympati – och till sist en rejäl spark i baken!

Om författarna:

Gunilla Hasselgren är specialist i allmänmedicin på en vårdcentral i Värmland, men mer känd från tv-programmet Fråga doktorn där hon sedan tolv år svarar på allmänhetens frågor.
Sofia Åhman är träningsexpert i Go´kväll och har jobbat i friskvårdsbranschen som instruktör i 20 år.

Recensionsdag: 2015-01-06 Presskontakt: Charlotta Larsson 08-696 80 50, charlotta.larsson@bonnierforlagen.se


Bli mätt, på rätt sätt

Alla känner vi till känslan. Lättretligheten, smärtan och det sugande vrålet från magen. Hungern. Så behöver man verkligen utsätta sig för denna primitiva känsla för att hålla sig smal och hälsosam? Nej, menar Fredrik Paulún, självklart kan du äta dig mätt och belåten och samtidigt vara hälsosam.

Fredrik Paulún går igenom allt som har med mättnad att göra. Och i  mättnadsindex får du svar på frågorna du alltid undrat över- som vad som gör dig mättast, äpplen eller pommes frites? I  Mätt & smal finns även mängder av njutbara recept, som på en härlig bananpannkaka eller mustig texmexgryta.

Om författaren
Fredrik Paulún är en av Sveriges mest kända författare inom näringslära. Hans böcker har sålt en bra bit över en miljon exemplar och flera av dem har översatts. 

Recensionsdag: 2015-01-06 Presskontakt: Marie Jungsand 08-696 84 73, marie.jungsand@bonnierforlagen.se


Träningsdagbok och  kostdagbok

Alla träningsgalningar vet hur det kan vara, hur många repetitioner gjorde jag förra gången egentligen? Och tränade jag magen och ryggen? Och hur ska jag hålla koll på mitt kaloriintag? Ja, visst blir det betydligt enklare, och mer tidseffektivt, om man på ett enkelt sätt kan hålla koll på sin träning och kost!

Med tränings- och kostdagboken kan du lätt hålla koll på din träning och kost vilket gör att du kan sätta tydliga mål och följa dina framsteg.
Boken har smarta tabeller för övningar och maträtter och det finns även plats för tankar och känslor som uppkommit under dagen. Boken innehåller också bra tips på övningar och hur man kan tänka kring mål och delmål för att hålla motivationen uppe. Boken gör träningen roligare och enklare!

Om författaren: 
Olga Rönnberg är licensierad personlig tränare och driver företaget företaget Mamma Fitness. Hon syns ofta i tv-program där hon pratar om träning. 

Recensionsdag: 2015-01-07 , Presskontakt: Stephanie Tärnqvist 08-696 82 02, stephanie.tarnqvist@bonnierforlagen.se

I vår kommer också ”PT-Fias tio i topp”. PT-Fia är en av Sveriges största bloggare inom träning och hälsa. För Sofia Sjöström står sundheten och helheten i fokus. Hälsa är lika mycket en skogspromenad och choklad som det är proteinpulver och hantlar. I boken listar hon sina  bästa träningstips, goda frukostar och hur du skapar balans i livet.