Nyutgåva av Det goda franska köket med förord av Lotta Lundgren

Nyutgåva av Det goda franska köket med förord av Lotta Lundgren

11 mars, 2015 | Wahlström & Widstrand

Det goda franska köket av Julia Child är en älskad kokboksklassiker. Nu ger Wahlström & Widstrand ut en nyutgåva med förord skrivet av Lotta Lundgren.

I Julia Childs klassiska Det goda franska köket finns allt för den som vill lära sig laga mat på riktigt, ryggraden i fransk matlagning. Det är noggrant, passionerat och helt befriat från genvägar. Vill man till exempel baka bröd, förklaras processen i inte mindre än 34 steg. Trodde du att en omelett var lätt hopvispad? Efter 12 sidors omelettläsning inser man att det bara är att börja om helt från början.

Amerikanskan Julia Child flyttade till Paris, gick matlagningskurs och blev den amerikanska auktoriteten på fransk matlagning. Det goda franska köket gavs ut för första gången på 1960-talet. Den första svenska utgåvan kom 1980 och följdes sedan av flera utgåvor i olika format – alla är idag eftertraktade antikvariatsböcker.

Recensionsdag den 2 april.

För mer information eller recex, vänligen kontakta Stephanie Tärnqvist.