Bonnier Pockets nyheter i april

Bonnier Pockets nyheter i april

01 april, 2015 | Bonnier Pocket

Sagas bok av Elsie Johansson

”Sagas bok är något så ovanligt som en bra bok med ett lyckligt slut.” Göteborgs-Posten

Utifrån betraktad är Saga Modig en driven journalist. Men innanför skalet har hon lagrat flera traumatiska upplevelser från sin fattiga barndom med en hyssjande mamma och en kuvad, misskänd pappa. Gåtorna är många; en av dem är frågan om Sagas eget ursprung.

Vid den dramatiska bodelningen efter mammans död blir Saga utsatt för stor aggressivitet från en av sina systrar. Hon flyr fältet men innan dess har hon haft en märklig och avgörande upplevelse: i mammans gamla spegel mötte hon plötsligt sig själv i alla sina åldrar och alla ställde kravet: Ta reda på hur det verkligen var! Det blev början på en vindlande resa.

Sagas bok handlar om människans utsatthet. Och om hennes oanade möjligheter.

Karthago av Joyce Carol Oates

”Karthago är en av Oates bästa, och då är det riktigt bra.” Borås Tidning

Cressida Mayfield försvinner i vildmarken utanför den lilla staden Karthago, New York. Den siste som tycks ha sett henne är systern Juliets före detta pojkvän, en ung Irakveteran som är svårt traumatiserad av sina krigserfarenheter.

Karthago är ett mörkt och fängslande familjedrama, i vilket Joyce Carol Oates återvänder till de trakter i nordöstra USA, där hon själv är uppvuxen och där några av hennes mest omskakande romaner utspelar sig.

Nyårskyssen av Nora Roberts

Final i Nora Roberts trilogi om värdshuset i Boonsboro

Hope Beaumont trivs med sitt nya liv som föreståndare för familjen Montgomerys värdshus. Här har hon allt hon vill ha, men på kärleksfronten är det stiltje. Den enda närkontakt med det motsatta könet hon får är när hon råkar i luven på äldste brodern Montgomery, Ryder, som alltid lyckas gå henne på nerverna. Visserligen råkade de ge varandra en nyårskyss, men det var bara ett misstag. Eller?

Nyårskyssen är den sista delen i Nora Roberts omtyckta trilogi om värdshuset i Boonsboro och människorna kring det.