Första boken om pms

Första boken om pms

01 april, 2015 | Bokförlaget Forum

”Bli vän med din pms” är den första boken på svenska om pms. Här finns tips och råd från gynekologer, psykologer, kostrådgivare, personliga tränare och yogainstruktörer. Med boken vill författaren, Lisa Eriksson, att det ska bli lättare att våga berätta om sin pms och att söka hjälp.

Själv drabbas Lisa Eriksson i ungefär två veckor varje månad av pms: en känslomässig berg- och dalbana, svullnad, trötthet och känslor av ångest och hopplöshet. Länge styrde det hennes liv, tills hon en dag bestämde sig för att bli vän med sin pms. Hon började skriva dagbok för att hitta sin hormoncykel, och efter mycket research lärde hon sig hur hon skulle följa den i stället för att motarbeta den.

I Bli vän med din pms delar hon med sig av sina erfarenheter och sin samlade kunskap. Boken innehåller också andras berättelser om hur det är att leva med pms eller att leva med någon som har det. Förhoppningen är att det ska bli lättare att våga berätta om sina premenstruella besvär och även att söka hjälp. För i princip alla fertila kvinnor känner av pms, och 30 procent har medelsvåra besvär. De flesta tror att det är ”en del av att vara kvinna” som man bara får stå ut med och genomlida. Sanningen är mensen inte behöver vara en månatlig tragedi om man bättre lär känna sin kropp och lyssnar på den.

Bli vän med din pms har recensionsdag 22 april.

För mer information, beställning av recensionsexemplar och intervju med författaren, kontakta Marie Björk marie.bjork@bonnierforlagen.se 08-6968370

Om Lisa Eriksson:

Hon är 29 år och arbetar som kommunikatör och projektledare. Hon har en bakgrund som hälsoinspiratör och har även undervisat i yoga, dans och aerobics. Lisa är uppvuxen i Sandviken men bor numera i Stockholm.

Kom på releasefest 21 april:

Klockan 18.00 – 21.00, på Futurniture, Regeringsgatan 4, Stockholm.

Några av experterna i boken är på plats, och boken går förstås att köpa till specialpris.

OSA senast 16 april till blivanmeddinpms@gmail.com