Anders Fager nominerad till franska litteraturpriset Grand Prix de l’Imaginaire

Anders Fager nominerad till franska litteraturpriset Grand Prix de l’Imaginaire

15 april, 2015 | Wahlström & Widstrand

Svensk skräck kan vinna franskt litteraturpris

Skräckförfattaren Anders Fager är nominerad till det franska litteraturpriset Grand Prix de l’Imaginaire, i klassen ”Utländsk nykomling”. Priset delas sedan 1974 ut till författare inom science fiction, fantasy och skräck.

Icke-franska författare har tävlat sedan 1994 och Anders Fager är den första svensk som någonsin nominerats. Han tävlar med novellen Les Furies de Borås, först publicerades 2009 i novellsamlingen Svenska kulter som givits ut på franska av Mirobole.

Prisutdelningen sker under film- och litteraturfestivalen Etonnants Voyageurs 23-25 maj.