Nyhetsbrev – nya böcker från Bonnier Fakta i maj

Nyhetsbrev – nya böcker från Bonnier Fakta i maj

24 april, 2015 | Bonnier Fakta

Makeup, av Mia Högfeldt

Äntligen en svensk makeupbok

Recensionsdag 5 maj

En makeup ska framhäva och stärka en person, inte dölja ansiktet under lager av smink. Här får du lära dig att en naturlig sminkning till vardags kan göra stor skillnad, trots att den knappt syns, och hur du tar ut svängarna när det är fest utan att vara spacklad. Makeup är full av proffsiga knep och tips för den mogna kvinnan, alltifrån olika sminkningar och oumbärliga verktyg till hur du vårdar hud, hår, händer och fötter.

Mia Högfeldt har varit makeupartist i 25 år och sminkat många av våra svenska artister, programledare och skådespelare inför modereportage, teveprogram och galor.

Mediekontakt: Charlotta Larsson, charlotta.larsson@bonnierforlagen.se, 08-696 80 50

Tills man dör lever man, av Niklas Källner

Är detta livet?

Recensionsdag 12 maj

Vad är det konstigaste du har gjort för kärleken? Vilket är ditt största misstag? Och vad vill du bli ihågkommen för? I Tills man dör lever man intervjuar Niklas Källner människor han möter om det som kallas livet. Hans frågor finner svar som rymmer både svärta, humor och värme. Eller som en av de intervjuade konstaterar: ”Vi har döden. Fram till dess får vi göra vad fan vi vill.”

Mediekontakt: Charlotta Larsson, charlotta.larsson@bonnierforlagen.se, 08-696 80 50

Tinas sommar, av Tina Nordström

Tina Nordström dukar upp inför en sommar i hängmattan

Recensionsdag 12 maj

Lagom till sommarens alla äventyr och strandhugg släpper Tina Nordström boken Tinas Sommar – fullproppad med recept för den som vill göra annat än att stå i köket hela sommaren. Mat som gör att det finns tid över att ta den där cykelturen, slappa i hängmattan eller njuta av en skön bok på stranden. Här finns sommarfrulle, strandhugg, grillat, sallader, såser och röror. Som alltid, när det handlar om Tinas mat, är det gott utan att vara krångligt.

Mediekontakt: Magdalena Höglund, magdalena.hoglund@bonnierfakta.se, 073-333 88 40

Grilltillbehör från Arla Köket

Recensionsdag 19 maj

Långa ljusa kvällar och middag utomhus vid grillen – svensk sommar när den är som bäst. Men en lyckad måltid består av så mycket mer än bara det som hamnar på grillgallret. Goda tillbehör kan lyfta vilken maträtt som helst. Här har Arla samlat 166 recept på exempelvis rubbar, marinader, glazer, kryddsmör, såser, salsor, slaws, picklat, inlagt och sallader som tar din grillning till nya höjder.

Mediekontakt: Charlotta Larsson, charlotta.larsson@bonnierforlagen.se, 08-696 80 50

Bisyssla, av Joachim Petterson

Gör dig själv och naturen en tjänst

Recensionsdag 26 maj

Bjud in fler bin till din trädgård! Odla blommor och bygg boplatser som de gillar och du kommer att få rabatter och odlingsland som prunkar. Eller bli biodlare, skaffa några kupor och upptäck en ny värld som ramar in året i trevliga bisysslor. Då gör du bina, ja, hela din omgivning en stor ekologisk tjänst. Som belöning kan du skörda kilovis med honung.

I Bisyssla skriver Joachim Petterson om hur man tar hand om bin, om biodlaråret och de sociala binas liv i kuporna. För sju år sedan ställde han upp sina första kupor i sin alldeles vanliga villaträdgård i en förort till Stockholm. Då var han nybörjare med ett stort intresse för bin. Idag är han en erfaren biodlare som vet vad man behöver för att starta ett bisamhälle och hur man får bina att trivas.

Mediekontakt: Charlotta Larsson, charlotta.larsson@bonnierforlagen.se, 08-696 80 50

Nyfiken på fler nyheter?

Vill du se alla vårens nya böcker från Bonnier Fakta? Bläddra gärna i vår digitala katalog.

Här hittar du även sommarens nyheter.

För beställning av recensionsexempelar maila recexbf@bonnierforlagen.se