Bonnier Pockets nyheter i augusti

Bonnier Pockets nyheter i augusti

13 juli, 2015 | Bonnier Pocket

Med sina läppars svalka av Theodor Kallifatides

”Den är kunskapsberikande och drabbande relevant, och förtjänas att läsas av många.” Viola Bao, Svenska Dagbladet 

Elena föds 1932 i en grekisk by med nio kyrkor. Hon överlever såväl den tyska ockupationen som det efterföljande inbördeskriget, men år av förföljelser och fattigdom tvingar henne att söka ett annat liv, först i Australien, sedan i Sverige. Berättelsen om Elena speglar Greklands historia och är samtidigt en skildring av ett äktenskap, där kärleken håller livet upprätt, trots den hemlighet som plågar Elena.

Med sina läppars svalka är berättad med humor och skönhet, sensuellt och kärleksfullt – det är kort sagt en bok av Kallifatides.

Konsten att skapa en tjej av Caitlin Moran

Efterlängtad självbiografisk roman av författaren till succén Konsten att vara kvinna

Året är 1990. Johanna Morrigan, 14 år, har skämt ut sig så fullständigt att hon beslutar sig för att återskapa sig själv som Dolly Wilde – snabbsnackande, hårdkrökande femme fatale i Doc Martens och trasiga strumpbyxor. Planen är att rädda sin fattiga familj genom att bli författare.

Vid 16 års ålder jobbar hon för en musiktidning, har alla sorters sex med alla sorters män och sågar band i recensioner på högst 600 ord. Men räcker det för att skapa en tjej?

En rolig, skarp och hjärtskärande berättelse om att upptäcka, och uppfinna, sig själv.

Dödlig besatthet av Nora Roberts

400 miljoner böcker sålda världen över!

Författaren Lila Emerson passar en lägenhet i New York. En dag ser hon hur en kvinna knuffas ut genom ett fönster på fjortonde våningen. Konstnären Ashton Archer är bror till den man som misstänks för mordet. Ashton och Lila försöker ta reda på vad som verkligen hände. Deras undersökning leder dem till en liten exklusiv grupp människor där ovärderliga antikviteter köps, säljs, spelas bort och stjäls. Här gäller andra regler och värderingar. Snart förstår både Lili och Ashton att det du äger är den du är, och det du åtrår blir till en dödlig besatthet…