Nyhetsbrev – nya böcker från Bonnier Fakta i september

Nyhetsbrev – nya böcker från Bonnier Fakta i september

01 september, 2015 | Bonnier Fakta

Välklädd av Christian Quaglia

Recensionsdag 1 september

Boken för alla mode- och stilroade män. Det handlar om att satsa på passform, färg, mönster och kvalité. Att våga ta ut svängarna, mixa, hitta sin egen personliga stil. Kombinera med rätt accessoarer. Blanda nytt och gammalt, klockan eller väskan kan gärna vara ett vintagefynd. Välja material som håller.

Mediekontakt: Sofia Heurlin, sofia.heurlin@bonnierforlagen.se Tfn 08-696 87 21

Allt om stickning av Melody Lord

Recensionsdag 8 september

Med bara två stickor och lite garn kan du skapa alltifrån enkla halsdukar till mönstrade tröjor. Och det är inte svårt! Här får du veta vad du behöver för att komma igång och hur du läser stickbeskrivningar. Med hjälp av tydliga instruktioner och steg för steg-bilder kan du lära dig en mängd olika tekniker och över 120 mönsterstickningar.

Mediekontakt: Sofia Heurlin, sofia.heurlin@bonnierforlagen.se Tfn 08-696 87 21

Clean cooking av Elisabeth Johansson

Recensionsdag 15 september

Elisabeth bjuder på friska smoothies och juicer, nya frukostar och mellanmål samt bröd bakat på nytt sätt. Här finns även ordentliga måltider, vegan, fisk och skaldjur, fågel och kött – samtliga innehåller en stor mängd grönt och är proppade med nyttigheter. Dessutom smarriga efterrätter och nyttigt godis att njuta av med gott samvete. Att laga mat utan gluten, mjölkprodukter och vitt socker är lätt och dessutom är det fantastiskt fräscht och gott.

Mediekontakt: Marie Jungsand, marie.jungsand@bonnierforlagen.se Tfn 08-696 84 73

Fågeldagbok 2016 av Dan Zetterström, Bill Zetterström och Mats Ottosson

Recensionsdag 15 september

Dagboken för dig som gillar natur eller bara tycker det är lite fint med fåglar. Vecka för vecka presenteras fågelarter med god text och hänförande illustrationer. För årstider och fåglar hör ihop och i den här dagboken utgör fåglarnas förunderliga liv ramverket. Det är en illustrerad dagbok som fungerar som en vanlig kalender där det finns plats för att skriva in egna anteckningar.

Mediekontakt: Sofia Heurlin, sofia.heurlin@bonnierforlagen.se Tfn 08-696 87 21

Hela helgen med mat och vin av Håkan Larsson

Recensionsdag 22 september

Hela Helgen följer det koncept Håkan har i SVT-s Gomorron Sverige på fredagarna, med hundratusentals tittare. Boken är fylld av lättlagade tilltugg, smakrika och lättlagade varmrätter och frestande desserter, alla förstås med tips på de bästa vinerna till.  
 
Dessutom har Håkan skapat ett antal temafester för både små och stora sällskap. Till exempel en plockmatsfest med tilltugg och bubbel/vin, ett skaldjursparty och en fest med julöl och glögg, där både söta och salta tilltugg förädlar kalaset.Över 80 nya recept!

Mediekontakt: Sofia Heurlin, sofia.heurlin@bonnierforlagen.se Tfn 08-696 87 21

Baka glutenfritt med Ulrika av Ulrika Davidsson

Recensionsdag 22 september

Välkommen in i Ulrikas bakstuga!
Här får du lära dig hur du blir en hemmabagare som bakar nyttiga och glutenfria alternativ som smakar ljuvligt. Du kan fortfarande unna dig goda bakverk fastän du undviker gluten som många idag är känsliga för. Njut av glutenfria tårtor, muffins, småkakor, cheesecakes, kladdkakor, morotskaka, citrontarteletter med mera – ljuvligt gott och fritt från raffinerat socker.

Mediekontakt: Sofia Heurlin, sofia.heurlin@bonnierforlagen.se Tfn 08-696 87 21

Guinness World Records 2016 av Guinness World Records, Ltd.

Recensionsdag 22 september

Kort sagt sprängfylld med det knäppaste, värsta, tyngsta, högsta och häftigaste som finns just nu. Dags att tappa hakan igen över makalösa människor, osannolika prestationer och otroliga spektakel!

Ur innehållet
• hela 40 sidor sportrekord från hela världen!
• klassiska rekord om rymden, människan, djur & natur och mycket mer
• Minecraft, drönare och otroliga arkeologi-uppslag

Mediekontakt: Sofia Heurlin, sofia.heurlin@bonnierforlagen.se Tfn 08-696 87 21

Bevingat – magiska möten i fågelmarken av Brutus Östling

Recensionsdag 22 september

I sin nya storslagna bok skildrar den prisbelönte naturfotografen Brutus Östling ett stort antal fascinerande fåglar och de unika livsmiljöer som arterna anpassat sig till över lång tid.

Våtmarkerna är en av de viktigaste fågelmiljöerna och en stor del av boken ägnas de fåglar som lever där. Men vi möter också gamarna, jordens hotade renhållningsarbetare, den sällsynta fjällugglehanen, tundrans vita spöke, arter som lever sitt liv på den eviga isen och betraktar skådeplatserna där svenska och europeiska lekfåglar tävlar om honornas uppmärksamhet.

Mediekontakt: Sofia Heurlin, sofia.heurlin@bonnierforlagen.se Tfn 08-696 87 21

52 soppor av Ylva Bergqvist

Soppan gör comeback som smart, mättande och närande måltid! Värmande, goda, snabba och smakrika. Här bjuds vi på 52 varierade och härliga soppor, en i veckan om man så vill! Och till det några bröd, röror och toppingar att förhöja måltiden med.

Mediekontakt: Marie Jungsand, marie.jungsand@bonnierforlagen.se Tfn 08-696 84 73

Paolos pizza & pasta av Paolo Roberto

Recensionsdag 29 september

Pizza och pasta är mat som alla älskar, och Paolo har länge varit på jakt efter de bästa italienska recepten. Efter en stenhård gallring har han samlat 45 svårslagna recept. Till exempel ostälskarens drömpizza, fusilli med pistagenötter, parmesan, rökt skinka och körsbärstomater och en enkel men lyxig hummerpasta. Bästa pizza, bästa pasta. Basta!

Mediekontakt: Sofia Heurlin, sofia.heurlin@bonnierforlagen.se Tfn 08-696 87 21

Detta var endast ett urval av de titlar som släpps i september, för att se hela listan är du välkommen att kika in på www.bonnierfakta.se

För beställning av recensionsexemplar, mejla recex.bf@bonnierforlagen.se