Caroline Eriksson – hetaste författaren i Europa just nu

Caroline Eriksson – hetaste författaren i Europa just nu

21 september, 2015 | Bokförlaget Forum

Caroline Erikssons nya spänningsroman De försvunna hann inte ens komma ut i Sverige innan de europeiska förlagen visade exceptionellt stort intresse. Nu har kontrakt skrivits med tretton länder efter flera heta budgivningar, på den tyska marknaden var sju förlag med i auktionen. Idag har även bud kommit från ett amerikanskt stort förlag.
”Jag ligger just nu avsvimmad på golvet, återkommer när jag kvicknat till!”, hälsar Caroline Eriksson i ett glädjerus.
De försvunna är en roman i genren psykologisk spänning och efter Gillian Flynns romansuccéer och Paula Hawkins stora framgång med Kvinnan på tåget är detta en genre som förlag världen över är beredda att betala stora förskott för.
Elisabet Brännström, chef för Bonnier Rights:
”Det är alltid fantastiskt att få jobba med en sådan begåvad författare som Caroline och ett unikt manus som De Försvunna, vilket de utländska förlagen håller med oss om! Vi ser fram emot fortsättningen, det här är bara början.”
Förläggaren på Bokförlaget Forum, Adam Dahlin:
”Utomlands är psykologisk spänning en gigantisk genre, för en gångs skull verkar Sverige ligga en bit efter. Jag tror att Caroline Eriksson är författaren som ändrar på den saken.”