Möt oss på Bokmässan, 24-27 september

21 september, 2015

Nu laddar Bonnierförlagen inför årets stora branschbegivenhet – Bokmässan i Göteborg!

Ett nedslag i Bonnierförlagens närvaro på mässan:
• 680 programpunkter med våra författare
56 605 böcker är på väg i långtradare ner till Göteborg
• 1 017 titlar i sortimentet
• 560 kvadratmeter monteryta
200 scenframträdanden

Kl. 10.00 på torsdag inleds Bokmässans officiella seminarieprogram med seminariet Höstlov blir Läslov?. Bakom initiativet Läslov – som idag involverar ett imponerande nätverk av läsfrämjande aktörer – står Bonnierförlagen och Akademibokhandeln. På seminariet medverkar: Alice Bah Kuhnke, Gustav Fridolin, Johan Unenge, Katti Hoflin, Cassandra Stankovic och Åsa Sandell.

Världsnamn och utländska gäster

Vi är också stolta värdar till våra utländska författargäster som medverkar i seminarieprogrammet och i intervjuer, bland andra: Hassan Blasim (Albert Bonniers Förlag, Finland/Irak), Norman Manea (Wahlström & Widstrand, Rumänien/USA), Daniel Kehlman (Albert Bonniers Förlag, Tyskland), Conn Iggulden (Albert Bonniers Förlag, England) samt Carmen Bugan, (Wahlström & Widstrand, Rumänien).

Ytterligare deltar, bland andra, Kerstin Ekman, Åsa Larsson & Ingela Korsell, Tina Nordström, Susanna Alakoski, Karin Bojs, Hans Gunnarsson, Ann Heberlein, Karin Johannisson, Cecilia Lindqvist, Håkan Nesser, Fredrik Reinfeldt, Joakim Zander, Gunilla Boethius, Emelie Schepp, Karin Wahlberg, Beppe Singer, Ernst Kirchsteiger, Catharina Ingelman-Sundberg, Katarina Biwald, Martin Widmark, Frida Boisen, Stina Wirsén, Elin Ek, Brutus Östlin, Jan Lööf, Martin Kellerman, Sara Olausson, Nina Hemmingsson, Annelie Pompe, Ulrika Davidsson och Per Morberg och många, många fler!

På fredag kväll arrangerar Books & Dreams en stor kväll på biograf Draken med bland andra följande medverkande: Alex & Sigge, Ernst Kirchsteiger, äventyraren Annelie Pompe och nya brittiska thrillerstjärnskottet Paula Hawkins.

Utöver att lyssna till författare och köpa signerade böcker i våra montrar erbjuds besökarna möjlighet att prata självpublicering med Type & Tell, ställa frågar till en redaktör i vår Panachesoffa, göra dialektauditions till ett Bonnier Fakta-projekt, träffa serietecknare i Kartagomontern, få håret flätat av en Björn Axénfrisör utifrån en Max Ström-bok, träffa Books & Dreams-redaktionen, prata reseguider med Reseförlaget eller köpa e-böcker förmånligt. Och mycket annat – på bokmässan finns något för alla.

Väl mött! Vi finns i monter B 02:02 (Bonnierförlagens vuxenutgivning) och B 04:02 (barn)

monterprogram, vuxenutgivning
monterprogram, barnböcker