Martin Widmark – dubbelt bokaktuell och mest utlånade författaren för sjunde året i rad

Martin Widmark – dubbelt bokaktuell och mest utlånade författaren för sjunde året i rad

13 oktober, 2015 | Bonnier Carlsen

Barnboksförfattaren och före detta läraren Martin Widmark är ständigt aktuell. I höst är inget undantag och han är aktuell med två nya böcker: Fängelsemysteriet och De sju brödernas skatt. 

Fängelsemysteriet är den senaste boken i Martin Widmarks och Helena Willis bokserie om de populära detektiverna Lasse och Maja från Valleby. I den 24:e boken och fallet står de inför ett annorlunda mysterium i en ovanlig miljö: En teaterpjäs på Valleby fängelse hinner knappt ha premiär förrän skådespelarna spårlöst försvinner. Tur att Lasse och Maja är på plats i salongen. 

De sju brödernas skatt är den sjunde delen i Halvdan Viking-serien, skriven av Martin Widmark och illustrerad av Mats Vänehem. Serien består av mustiga rövarhistorier om den unge pojken Halvdan, som hamnar i det ena äventyret efter det andra tillsammans med kompisen Meia. 

Krok och hans sex blodtörstiga bröder är ökända för sina plundringståg. Efter att ha plundrat i främmande länder har de nu bestämt sig för att ”göra affärer” på hemmaplan, närmare bestämt i Östbyn och Västbyn där Halvdan och Meia bor. Krok vill ha silver mot att han och bröderna låter invånarna leva. Men det pågår också en tävling mellan bröderna där de försöker ha ihjäl varandra för att på så sätt kunna lägga beslag på silvret själva. Detta ger Halvdan och Meia en idé. Kanske kan de hjälpa bröderna lite på traven…

Utgivningsdag för De sju brödernas skatt är den 16 oktober

Förutom nya böcker är Martin Widmark aktuell som den mest utlånade författaren i folk- och skolbibliotek 2014. En lista som han toppat sju år i rad sedan han låg etta för första gången år 2008. Här kan du se hela listan för i år