Tionde boken i serien  ”Dagbok för alla mina fans” publiceras samtidigt i fler än nittio länder världen över

Tionde boken i serien ”Dagbok för alla mina fans” publiceras samtidigt i fler än nittio länder världen över

28 oktober, 2015 | Bonnier Carlsen

”Helt ute” är här! Den tionde delen i Jeff Kinneys bokserie om mellanstadiekillen Greg. Dagbok för alla mina fans har kallats ”en av de mest framgångsrika barnboksserier som någonsin publicerats” av The Washington Post. ”Helt ute” finns i butik från den 3 november. Den publiceras samtidigt i mer än nittio länder världen över. 

Sedan starten 2007 har böckerna snabbt klättrat på topplistorna och ligger stadigt kvar där. Böckerna i serien har sålts i mer än 150 miljoner exemplar på 45 språk världen över.

Böckerna prisas brett för sin träffsäkra humor och särskilt för sin förmåga att fånga in motvilliga läsare. Den roliga och spännande formen där serieteckningar och text tillsammans berättar en historia lockar både lässvaga och läsvana. Alla älskar Greg och hans dagbok … förlåt, ”loggbok”!

Sagt om Jeff Kinney och hans bokserie Dagbok för alla mina fans:

”Vad är hans trick? Att se till att varje boksida är rolig att läsa. Att aldrig tappa ödmjukheten inför svaret på frågan om hur man blir läst.” Jan Gradvall, Dagens Industri Weekend

Jeff Kinney, formgivare och spelutvecklare, drömde tidigt om att bli serietecknare, men fick aldrig napp hos något serieförlag. Han satte därför ihop serieteckningar med text på ett nytt sätt, för att i bokform kunna berätta sin historia – om hur det verkligen är att vara barn, eller i alla fall var för honom själv, med tonvikt på de roliga delarna …  Kinney bor i södra Massachusetts i USA med fru och två söner. 

Mer info om bokserien finns på www.wimpykid.com