Fortsatt segertåg för Läckberg och Forum

Fortsatt segertåg för Läckberg och Forum

02 november, 2015 | Bokförlaget Forum

Camilla Läckberg, Sveriges deckardrottning, behåller en klar förstaplats som Forums bäst säljande författare. Den senaste deckaren Lejontämjaren har hyllats av såväl kritiker som läsare och sålt i över 300 000 exemplar. Den 12 november släpps succén i pocketversion.

Fjällbackaserien fortsätter sitt succétåg, både på hemmaplan och internationellt. Camilla Läckberg har snart sålt fem miljoner böcker i Sverige och nära 20 miljoner globalt. För Forum är detta oöverträffade siffror och en viktig del av förlagets verksamhet.

Försäljningsframgångarna matchas av goda recensioner och en uppskattande läsarkrets.

  • Camilla lyckas på ett unikt sätt hålla sig på toppen bland våra författare. Trots det höga tempot i utgivningen går hon från klarhet till klarhet, något som inte minst bevisas av det positiva mottagandet av den senaste deckaren Lejontämjaren, säger Karin Linge Nordh, Camillas förläggare på Forum.

Camilla har släppt nio deckare, två kokböcker och en kortroman på Forum. Flera av deckarna har filmatiserats för TV och Tyskungen även för bioduken. SVT har även gjort en tv-serie i sex fristående delar som baserats på Fjällbackaseriens populära huvudkaraktärer. Serien visades i SVT under  2012–2013 och samtliga avsnitt fick höga tittarsiffror.

Med runt 20 miljoner böcker sålda i över 50 länder är även Camillas internationella framgångar unika bland Forums författare. Hon är rankad som Europas sjätte bäst säljande författare enligt booksellers.com och har satt Fjällbacka på världskartan.

  • Forum är självklart mycket stolta över att ha Camilla bland våra författare, säger Adam Dahlin, förlagschef på Forum. Hennes betydelse för förlagets position idag kan inte underskattas, och då syftar jag inte bara på lönsamheten utan även på vårt anseende i övriga världen. Nu är vi glada att hon skriver på sin tionde deckare.

Camilla har även vunnit en rad priser och utmärkelser under åren. Bland annat utsågs hon till Årets författare av SKTF 2005 och belönades med Folkets litteraturpris 2006 av RIX FM och Bokia. 2008 tilldelades Camilla Grand Prix de Littérature policière för Isprinsessan. Priset är Frankrikes mest prestigefulla utmärkelse för deckare och instiftades av författaren Maurice-Bernard Endrèbe. Samma år belönades hon även med Prix Polar international för Isprinsessan i samband med den hyllade litteraturfestivalen Quai de Polar.

Foto Camilla Läckberg: Magnus Ragnvid

Presskontakt för Camilla Läckberg

Maria Fabricius, maria@mindmakerspr.se +46 76 308 57 23