Linus Larsson tog hem titeln Sveriges bästa hemmabagare 2015!

Linus Larsson tog hem titeln Sveriges bästa hemmabagare 2015!

12 november, 2015 | Bonnier Fakta

Enkla recept och snygg finish är Linus motto. Han vill inspirera och visa att det inte alls behöver vara svårt att baka både gott och vackert.

Här finns favoritrecept på allt från klassiker som hallongrottor och lyxiga chokladbollar till mer avancerade bakverk som popcorntårtan från Hela Sverige bakar. Linus bjuder på en härlig blandning av småkakor och konditoriklassiker med twist, matiga bröd, lyxiga tårtor och ett helt kapitel med favoritråvaran choklad. Och allt är så klart fantastiskt gott!

Ur innehållet:

Småkakor och croissanter – smått och gott till kaffet. Snabbakat som hallongrottor eller choklad- och kardemummakakor eller lite mer avancerat som petit-chousvanar och croissanter.

Klassiker med nya smaker – annorlunda varianter på klassiska bakverk som nypon- och vaniljbullar, äppelknyten och saftiga cupcakes med rice crispies-topping.

Matiga och mättande bröd – bröd för alla tillfällen som chèvre- och rosmarindoftande grytbröd, baguetter och luftiga tekakor

Chokladfavoriter – råvaran som passar till allt från lyxiga efterrätter som salt choklad- och kolapaj till tryfflar med hallon och vit choklad som gör sig lika bra på kakfatet till fikat eller efter finmiddagen

Fint till festen – Somrig moussetårta, randiga bakelser eller popcorntårta? Här finns tårtor och bakelser till de lite festligare tillfällena.

”En dröm har gått i uppfyllelse! Att få ge ut en egen bakbok, vad häftigt. För ett år sedan kunde jag aldrig drömma om att jag skulle vinna Hela Sverige bakar, eller att jag skulle söka till tävlingen. Mina nära och kära hade länge tjatat om att jag borde göra det, men jag hade aldrig riktigt vågat. Men när förra årets final var över lovade jag mina barn att ge det en chans om det skulle bli en säsong till. Och fem sekunder senare stod Tilde där i rutan och uppmanade folk att söka till nästa år, så det var ju bara att sätta igång …”

Linus Larsson


För intervju, bildpublicering, beställning av recensionsexemplar etc. kontakta Marie Jungsand.

marie.jungsand@bonnierforlagen.se
tfn 08-696 84 73 / 076-542 80 74

Fotograf: Frida Wismar