Flera författare vinnare av Hälsopriset

02 februari, 2016 | Bonnier Fakta

Sofia Sjöström, Paolo Roberto och Rachel Brathen tilldelas 1,6 & 2,6 miljonerklubbens Hälsopris.

Sofia Sjöström, Paolo Roberto och Rachel Brathen tilldelas Hälsopriset 2016. Priset delades ut av 1,6 & 2,6 miljonerklubben på Dansmuseet i Stockholm igår kväll.

Sofia SjöströmSofia Sjöström, aktuell med PT-Fias tio i topp, tilldelas priset i kategorin Årets inspiratör med motivering:
”Årets inspiratör förmedlar hälsokunskap till alla, vilket är avgörande för vår folkhälsa. Denna personlighet förmedlar det vi alla behöver ta till oss för att stärka vår egen hälsa och därmed nationens välbefinnande.”

Paolo RobertoPaolo Roberto, aktuell med Paolos pizza & pasta och Paolos budord, tilldelas priset i kategorin Årets matprofil med motiveringen:
”En personlighet som lyfter folkhälsan genom att inspirera och motivera oss att njuta av mat och motion med alla sinnen och stor passion. Många drömmer men denna person uppmanar oss att leva våra drömmar.”

Rachel BrathenRachel Brathen, senast aktuell med Yoga Girl, tilldelas priset i kategorin Årets sociala medier-profil. Motiveringen lyder: ” En inspiratör som med sin personlighet påverkar en hel värld att vila i visionen av hur vi kan må, leva och verka när vi är i total balans och livsharmoni. En profil som ger världen en modern ingång till en mångtusenårig gammal tradition.”

Om hälsopriset
Hälsopriset är instiftat av 2,6 miljonerklubben. Priset delades ut för första gången igår. Tanken med priset är att lyfta fram personer eller initiativ i Sverige, som har bidragit till att inspirera till hälsa och välmående under året. Priset delas ut i sex olika kategorier: årets författare, årets inspiratör, årets matprofil, årets sociala medieprofil, årets innovation och årets SPA.

Läs mer om priset och se samtliga pristagare