Tusen tips till en som är kär och andra bra Alla hjärtans dag-böcker!

Tusen tips till en som är kär och andra bra Alla hjärtans dag-böcker!

12 februari, 2016 | Bonnier Carlsen

Inför Alla hjärtans dag kommer här några tips på böcker om brinnande, komplicerad, lycklig, olycklig, förtärande, jobbig och underbar kärlek för små och stora bultande hjärtan.

Tusen tips till en som är kär av Eva Susso 
Rolf är kär i Ofelia. Han tycker att hon ler lika vackert som Mona Lisa på den berömda tavlan i Paris. Rolf har han bestämt sig för att måla av Ofelia till skolans konstutställning. Då kanske hon blir förtjust i honom, tänker han. Problemet är bara att han inte är särskilt bra på att måla. Och tänk om Ofelia blir kär i någon annan?

Det här är en fristående fortsättning på Tusen tips till en fegis och Tusen tips till en bluffis som är de första böckerna i Mer att läsa-serien om Rika Rolf. Perfekt som högläsning, men även för den som kommit igång med sin egen läsning, med eleganta och komiska figurer av franske illustratören Benjamin Chaud.

I Den rosa barnkammarboken hittar du sagor, sånger och dikter, alla med temat kärlek och vänskap, rikt illustrerade av våra främsta tecknare. Här väntar kära gamla favoriter och det nyaste nya; allt från mumintrollets förälskelse i en liten drake till Pernilla Stalfelts två förälskade pelargoner. Till boken medföljer en skiva där svenska musiker, vokalister och skådespelare framför sagor och sånger ur boken. Barnkammarböckerna är en serie antologier som rymmer det allra bästa som finns att läsa för små barn, från vaggan upp i dagisåldern. I april kommer Den sjungande barnkammarboken.

Kärlekskrisen av Ann Caroline Håkans
Juni i tvåan ställer till det för sig – igen. Bara för att få slut på kusin Ellas killtjat påstår hon att Jonah i klassen är hennes pojkvän. Han är ju faktiskt en pojke, och hon är vän med honom! Juni kunde ju inte föreställa sig att Ellas skolklass skulle delta i samma skol-DM som hennes egen… Hur ska hon förhindra att Ella och Jonah möts? Detta är tredje boken i serien Mitt livsfarliga liv, roligt och drastiskt illustrerat av Mia Nilsson.

”… om kärlekskris redan vid nio års ålder – ibland på blodigt allvar men också med mycket humor. Roligt och underhållande …” Smålands-Tidningen

Marie Oskarssons serie Jack och kärleken är en rikt illustrerad, varm och humoristisk berättelse om fyra kompisar på lågstadiet och deras känslor. I fem böcker behandlas frågor som; när man är ihop, vad gör man då? Är det skillnad från att vara kompis? Hur delar man upp sig så att man hinner vara både med sin bästa killkompis OCH sin bästa tjejkompis? Finns det plats för två bästa kompisar? Marie Oskarsson är även aktuell med Kalas och Katastrof som är första delen i hennes nya serie Vänner 4-ever.

”Oskarsson förenar gestaltningen av alla känslostormar med en sympatisk saklighet som inte saknar humor. /…/ Illustratören Helena Bergendahl har förmåga att med några få pennstreck fånga nyansrika känslotillstånd.”Cecilia Nelson, Göteborgsposten

Förr eller senare exploderar jag
Gripande, intelligent, rolig och förkrossande läsning av bästsäljande John Green! En eftermiddag i källarlokalen där stödgruppen för unga cancersjuka träffas förändras livet som återstår. Hazel möter Augustus Waters blick och deras historia ska komma att bli en sådan som poeterna diktar om.

”Jag älskade den här boken. Älskade! […] Det här kan vara en av de bästa böckerna jag någonsin läst, faktiskt. Författaren Lisa Bjärbo, bloggen Onekligen

Girl Online av Zoe Suggs
Pojke från New York möter flicka från Brighton och kärlek uppstår. Girl Online är internetfenomenet Zoe ”Zoella” Suggs debutbok, som satte försäljningsrekord första veckan i England. Hennes videobloggar om mode, skönhet och livsstil har 7 miljoner följare på YouTube. I sommar kommer uppföljaren: Girl Online On Tour

”Denna historia är som en romantisk film förpackad i bokform. Sugg har ett lättsamt och enkelt språk som snabbt drar in läsaren i historien/…/Detta är en berättelse där huvudpersonen växer som person både med hjälp av sin blogg och sin nyfunna kärlek.” Anna Wilner, BTJ

När hundarna kommer av Jessica Schiefauer
Småstadstristessen den här våren löper sida vid sida med de nynazistiska strömningar som blir allt synligare: Ett hakkors i svart bläck på mattebokens pärm, en tors hammare om halsen, skrålande fyllesång om fosterlandet på festerna. När Ester och Isak en vårkylig kväll möts på en av festerna vid sjön förändrar de varandra. Deras förälskelse väcker dem till liv. Isak har en lillebror som heter Anton. Och det här är berättelsen om Esters och Isaks stora kärlek. Och det är berättelsen om när Anton tog en annan människas liv.
2015 belönades boken med Augustpriset i kategorin bästa barn- och ungdomsbok. Jessica Schiefauer har tidigare belönats med Augustpriset för boken Pojkarna som just nu också är bioaktuell.

Fallna änglars stad av Cassandra Clare
Dyk in i The Mortal Instruments-världen och New Yorks mörka sida, där vampyrer, skuggjägare, varulvar och demoner rör sig i skydd av skuggorna om natten. Här blandas skräck och fantasy med passion och kärlek. I vår kommer Förlorade själars stad och Himmelska eldens stad, del 5 och 6 i de senaste årens mest framgångsrika internationella urban fantasy-serie vid sidan av Twilight.

För recensionsexemplar, bilder eller information om böckerna, vänligen kontakta Jenny Helldahl, jenny.helldahl@bonnierforlagen.se, 08-696 80 78