Anders de la Motte nominerad till Glasnyckeln 2016

24 februari, 2016 | Bokförlaget Forum

”UltiMatum” av Anders de la Motte är nominerad till Glasnyckeln 2016, som delas ut till årets bästa nordiska kriminalroman.

Årets svenska kandidat till priset Glasnyckeln

UltiMatum av Anders de la Motte är årets svenska nominering till Skandinaviska Kriminalsällskapets pris Glasnyckeln, som delas ut till bästa nordiska kriminallitterära verk varje år.

UltiMatum är en skarpladdad thriller om ett Stockholm och Sverige där ingenting är vad det verkar, där alla medel är tillåtna för att nå makten. Boken blev framröstad till 2015 års bästa svenska kriminalroman av Svenska Deckarakademin.

Anders de la Motte räknas som en av landets främsta deckarförfattare och hans böcker läses och älskas av fans över hela världen.

Om Glasnyckeln
Skandinaviska Kriminalsällskapets pris Glasnyckeln har fått sitt namn efter den klassiska romanen The Glass Key av Dashiell Hammett. Priset delas ut varje år till bästa nordiska kriminallitterära verk (roman eller novellsamling). En jury i vart och ett av de fem nordiska länderna nominerar en nationell kandidat, varefter alla juryerna röstar om vem som ska få priset, ära, diplom och en alldeles äkta glasnyckel, från Nybro glasbruk i Småland.

Utgivna böcker

Slutet på sommaren

Slutet på sommaren

En sommarkväll 1983 försvinner en liten pojke från en gård på den skånska slätten. Han hittas aldrig, och sorgen får familjen att långsamt falla sönder. Tjugo år senare leder hans syster…

UltiMatumUltiMatum

När ett illa tilltygat lik hittas i vattnen utanför regeringspartiets kursgård hamnar ärendet på kriminalinspektör Julia Gabrielssons bord. Vem är den döde och varför har någon varit så mån om…

MemoRandom

MemoRandom

Du är polisinspektör i Stockholm med ansvar för topphemliga källor. Du har fiender inom polisen och den undre världen. Men efter en bilkrasch förlorar du minnet och hela ditt nät av svek och…