Sigge, Nelly Rapp och Mino och Micke – tre barnboksfavoriter är tillbaka i vår!

Sigge, Nelly Rapp och Mino och Micke – tre barnboksfavoriter är tillbaka i vår!

03 mars, 2016 | Bonnier Carlsen

I vår är tre barnboksfavoriter tillbaka på Bonnier Carlsen. Mino och Micke beger sig ut på  nya äventyr, monsteragenten Nelly Rapp får ytterligare ett spännande uppdrag och för alla hästälskare kommer en ny bok om Sigge.

Mino och Micke – Mörka bergens hemlighet av Kjell Thorsson

recensionsdag 2016-03-21

Modiga Mino och uppfinnaren Micke är tillbaka! I Mörka bergens hemlighet ger sig Mino av i specialhelikoptern Sparven för att leta efter luftskeppet Ariel som är försvunnet. På vägen får hon se stadens bilar ligga huller om buller bland kullarna, som om någon slängt iväg dem.. Spåren leder upp i Mörka bergen, där ett nytt spännande äventyr (och en massa robotar!) väntar. I den andra boken om Mino och Micke bjuder Kjell Thorsson på ännu ett härligt äventyr och myllrande bilder fulla av roliga detaljer att upptäcka. 

Nelly Rapp och de små under jorden av Martin Widmark

recensionsdag 2016-03-21

Nelly och Valle besöker Valles gammelfarfar på ålderdomshemmet Kulturgården. Där verkar det mesta vara uppochnervänt. Gamlingarna påstår att det är vättarna som tjyvar och ställer till allt. Stämmer det, eller finns det någon annan som orsakar misären? Det sextonde äventyret med monsteragenterna utvecklas till en riktig skröna, finurligt illustrerat av Christina Alvner.

Klar för start, Sigge av Lin Hallberg

recensionsdag 2016-03-24

Sommaren med lata lediga dagar börjar gå mot sitt slut, men vad gör det när man får sköta Sigge? Ingela planerar en långritt med övernattning och träning för hopptävling, men precis innan händer en olycka med hästarna! Klar för start, Sigge ingår i ”Sigge-serien” som handlar om ponnytjejen Elina och hennes kompisar. Älskade böcker för alla häst- och ridintresserade barn, varmt illustrerade av Margareta Nordqvist. 

Kika in på Bonnier Carlsens hemsida för information om fler aktuella titlar.

För recensionsexemplar, bilder eller ytterligare information om böckerna, vänligen kontakta Jenny Helldahl, jenny.helldahl@bonnierforlagen.se. 08 – 696 80 78