Sommarens nyheter på Kartago Förlag

Sommarens nyheter på Kartago Förlag

16 mars, 2016 | Kartago

I Kartagos sommarutgivning får vi följa med Tintin på nya äventyr, Lina Neidenstam släpper sin femte bok om Zelda, Nina Hemmingsson skriver om en ovanlig brevväxling med sin vän Gunnar Lundkvist, Jan Stenmark bjuder på en samling med nya, tidigare opublicerade bilder och den politiske debattören, konstnären och serietecknaren Bim Eriksson gör en känsloladdad bokdebut.

Det kändes lugnt när mina känslor dog av Bim Eriksson

Den politiske debattören, konstnären och serietecknaren Bim Eriksson, debuterar här i bokform, med bilder och serier som inte liknar något annat. Hon tar den tecknade serien till en ny dimension, som är på samma gång provocerande och poetisk. ”Det kändes lugnt när mina känslor dog” är en självbiografisk seriesamling av bilder och berättelser. Som en blandning av kladdig make up och feministisk samhällskritik. Det är absurt och humoristiskt med psykologiska övertoner, där huvudpersonen till slut räddas av ”Existensens heliga moder”.

Recensionsdag 2016-05-18

För evigt trogen av Cyril Hellman & Peter Bergting

Under en sammandrabbning mellan Djurgårdens och AIK:s firmor går något överstyr. En person blir brutalt nerslagen och handlingsförlamad för livet. ”För evigt trogen” skildrar varför dessa annars vanliga arbetande män, går ut i grupper och slåss. En bok om manliga relationer och manligt våld. Inför manusarbetet har Cyril Hellman intervjuat ett trettiotal supportrar, allt är lyhört tolkat av serietecknaren Peter Bergting.

OBS! Ny recensionsdag 2016-05-30

Människor som finns av Jan Stenmark 

”Människor som finns” är en samling helt nya opublicerade bilder av Jan Stenmark. Det finns ingenting som liknar det Stenmark gör. I de 16 böcker, som utkommit sedan debuten, har han visat olika fantastiska variationer av de bildcollage med texter som han använt för att muta in sin alldeles egna och unika plats i det svenska kulturlivet.

Recensionsdag 2016-06-02

Min kompis Gunnar av Nina Hemmingsson

En ovanlig brevväxling mellan Nina Hemmingsson och hennes vän Gunnar. Där Nina har tolkat Gunnars brev genom att rita bilder. Så här skriver Nina Hemmingsson om denna bok: ”En vecka efter mitt och Gunnars första möte fick jag ett brev från honom. På papper, Gunnar har ingen dator. Tretton år har gått sedan dess och breven har fortsätter att komma, flera gånger i veckan. Han skriver om allt han ser: kaffe, korna i hagen, pengar, livet och döden.

OBS! Ny recensionsdag 2016-06-15 

Tintins äventyr: Krabban med guldklorna av Hergé

Tintin och Milou upptäcker märkliga burkar som ska innehålla krabba, men det visar sig vara opium som smugglas! Jakten på opiumligan tar våra vänner ända till Saharas öken och Marocko. Under resans gång möter Tintin en försupen sjökapten som med tiden blir hans bäste vän: den koleriske och whiskytörstande kapten Archibald Haddock! En annan ny bekantskap i detta album är styrman Allan Thompson, som senare återkommer vid Rastapopoulos sida.

Recensionsdag 2016-06-24

Tintins äventyr: Kung Ottokars Spira av Hergé

Tintin och Milou reser till Syldavien för att bistå en vetenskapsman i hans forskning, men istället hamnar de mitt i en lömsk komplott som avser att störta kung Muskar XII, genom att dennes spira ska stjälas! Mitt i allt tumult träffar Tintin för första gången Bianca Castafiore, näktergalen från Milano … Hergé tecknade ”Kung Ottokars spira” 1938, samtidigt med Hitlers invasion av Österrike, och handlingen i äventyret är direkt inspirerad av detta.

Recensionsdag 2016-06-24

Zelda (del 5): Täckning saknas av Lina Neidenstam 

I den femte boken om Zelda har Stockholm återigen spottat ut den ambitiösa mediefeministen och hon lägger om strategin i ett mögligt pannrum hos sin sjukskrivne far, söker tröst i ett ekokollektiv hos höggravida kompisen Karma och far till Värmland med kompisgänget. Fenomenet Zelda blir bara roligare för varje bok och når fram till allt större skaror av läsare.

Recensionsdag 2015-08-29

För mer information, intervjuförfrågan samt beställning av recensionsexemplar, kontakta: Hanna Lundkvist, hanna.lundkvist@bonnierforlagen.se, 070-526 11 63

www.kartago.se