Så blir du dejt-smart!

13 april, 2016 | Bokförlaget Forum

Författaren och programledaren Carin Hjulström bjuder på sina 3 bästa tips – och 1 varning – till dig som ska börja dejta. ”Inte alla är artiga, det får man ta med i beräkningen.”

”Bitterhet går sällan hem”

Hur ska man lägga upp en bra första dejt?
– Träffas på ett centralt fik där det finns folk runtomkring. Avsätt en timme. Ha någon anledning att gå när tiden är slut. Ha inte för höga förväntningar utan jämställ det med ett möte på jobbet eller i en bar. Känn ingen press att bli attraherad. Försök att ta det för vad det är – ett möte med en okänd. Ingen kan veta om kemi uppstår. Försök att berätta lagom mycket om dig själv. Våga vara i nuet, se om ni kan skratta åt något.

Om man ska nätdejta – vad ska man tänka på när man skriver sin presentationstext?
– Inled med något kul. Var positiv och öppen. Bitterhet går sällan hem. Att beskriva sig som en träningsfantom är inte heller så attraktivt, tycker jag. Personligen tycker jag det är konstigt att skriva att ”mina barn kommer alltid först”. Dels är det så självklart, dels ger det en vink om att kärleksrelationen är villkorad.

När hör man av sig EFTER första dejten?
– Jag tycker att man ska höra av sig samma dag. Man tackar för mötet och skriver hur det kändes. Antingen om man kan tänka sig att ses igen eller om man inte vill det. Artig ärlighet funkar bäst. Men det är inte alla som är artiga. Det får man ta med i beräkningen.

Finns det något man absolut inte ska göra?
– Ses hemma hos någon första gången! Det kan bli komplicerat och olustigt.

Carin Hjulström är just nu aktuell med den tredje fristående romanen om Frida Fors, Kärlek sökes.


Åren har gått och Frida är nu en rutinerad radioprogramledare och frånskild tvåbarnsmamma. Påhejad av vänner ger hon sig motvilligt ut på jakt efter en ny kärlek. Hon provar med krogen men hamnar sen i nätdejtingträsket med trevande samtal, förhoppningar och monumentala besvikelser.