Pressmeddelande Retrokakor

Pressmeddelande Retrokakor

14 april, 2016 | Max Ström

Mormor är avslöjad. Med denna nostalgiska tillbakablick kan du hitta recepten till de mest klassiska kakor och tidlösa bakverk som generationer av svenskar njutit av.

Ingrid Maria Ericsson har skapat en underbar bakbok med 25 recept på sina favoriter. Med utgångspunkt i sin mors och mosters receptsamlingar gör hon en spännande återfärd i kakvärlden. Tillsammans med Ulrika Pousettes inspirerande bilder blir detta den perfekta presenten till alla som gillar att baka.

”Som barn kunde det kännas som om mammorna hade en magisk kraft när de bara tycktes blanda ihop något snabbt och lätt – vips doftade det förunderligt gott och ut ur ugnen kom en smaskig kaka. Det kanske inte är så magiskt ändå, eller … det blir vad vi gör det till, som med allt här i livet. Vad krävs det då för att en kaka ska fortsätta bakas i generation efter generation? Jo, den ska vara god, förstås, enkel att göra och ingredienserna ska vara lättillgängliga. Recepten är väl beprövade, kakorna bakade med van hand och smakar lika gott i vår moderna tid, med en gnutta kärlek i smeten…”

–Ingrid Maria Ericsson

Så fram med pärlsockret och sötmandlarna – nästa kafferep är det du som bjuder på svenskt kulturarv i form av en radiokaka eller varför inte några brysselkex.

Författare: Ingrid Maria Ericsson

Fotograf: Ulrika Pousette

Layout: Patric Leo

Omfång: 72 sidor

Antal bilder: 31

Format: 22 x 22 cm 

Utförande: Inbunden

Rek. Ca.pris: 249 kr

Utkommer: Maj 2016

ISBN: 78-91-7126-347-6