Välkommen på barnboksfrukost på Bonnier Carlsen!

Välkommen på barnboksfrukost på Bonnier Carlsen!

14 april, 2016 | Bonnier Carlsen

Sagor, spänning och svåra ämnen – välkommen till barnboksfrukost på Bonnier Carlsen! Onsdag den 27 april berättar våra aktuella författare om sina nyutkomna böcker. Vi bjuder på frukost och aktuell läsning.

Inger Ekbom om Pejjes många frågor – tiggare, längtan och mobiltelefoner
Pejjes många frågor
är en bok om vår samtid, berättat utifrån ett observant och frågvist barnperspektiv. Boken är framtagen i samarbete med Stockholms Stadsmission och skriven av författaren och leg. psykoterapeuten Inger Ekbom. Den grundar sig på kampanjen pratamedbarnen.se där barns frågor till tiggare samlades in och besvarades. Genom huvudpersonen Pejjes frågor och tankar inbjuds vi att prata med barn om varför vissa människor sitter en hel dag och fryser på gatan. Finstämt illustrerat av Emma Göthner.

Ulf Nilsson och Stina Wirsén om En saga alla dagar
Etablerade barnboksförfattarna Ulf Nilsson och Stina Wirséns första gemensamma bok! Här ryms sju berättelser om gulliga kattungar, en cirkushund, glada motorcyklar, toalettmonster och mycket mer. En saga alla dagar är en högläsningsbok som räcker hela veckan lång.

Katarina Genar om Silvervinges hemlighet
När Erik hittar sedan länge gömda och glömda brev i ett gammalt lusthus kommer han en väl bevarad hemlighet på spåren. Kritikerrosade och prisbelönade Katarina Genar ger oss slukarläsning i bästa Maria Gripe-stil!

Anton Klepke och Eva Dahlin om Det flygande tältet – drömmar från ett flyktingläger
Anton Klepke, projektledare på Bonnier Carlsen, kom i kontakt med UNESCO-certifierade organisationen Books for Syria då han arbetade som journalist tillsammans med syriska flyktingar som levde i exil i Istanbul. Books for Syria gav ut och distribuerade boken Det flygande tältet som ett sätt att hjälpa barnen i de väldiga flyktinglägren i regionen att bearbeta situationen de befann sig i. Nu ges boken ut på svenska och arabiska för att både kunna läsas av nyanlända flyktingbarn här, och för att svenska barn ska kunna få en inblick i vad deras nyanlända kamrater varit med om. Boken är skriven av Rania Issa och illustrerad av Sawsan Nourallah. Eva Dahlin är litterär chef på Bonnier Carlsen.

När: Onsdag 27 april kl. 8.30-9.30. Frukost serveras från 8.00.

Var: Bonnierförlagen, Sveavägen 56. Gå in genom receptionen.

Vi bjuder på frukost och aktuell läsning!

Osa till osa@bonnierforlagen.se senast 25 april.

Först till kvarn gäller!

Varmt välkommen!