Nedräkning till Sveriges största deckarfest – Crimetime Gotland

Nedräkning till Sveriges största deckarfest – Crimetime Gotland

04 augusti, 2016 | Bonnierförlagen

Efter succépremiären i fjol börjar nedräkningen till andra upplagan av Crimetime Gotland – Sveriges största deckarfestival. Om två veckor, den 17–20 augusti, intas Visby av deckarentusiaster och semesterfirare under en fyra dagar lång deckarfest med närmare 200 programpunkter på det fullspäckade festivalschemat. Totalt medverkar 65 författare från hela Sverige, Skandinavien, USA och Storbritannien. Klart är nu också att skådespelarna Gustaf Hammarsten och Ida Engvoll är på plats vid premiärvisningen av två nya svenska thrillerserier.

På plats finns stora delar av den svenska deckareliten; Camilla Läckberg, Arne Dahl, Johan Theorin, Jens Lapidus, Mari Jungstedt, Viveca Sten, Håkan Nesser, Mons Kallentoft, Denise Rudberg, Martin Widmark med flera.

– Crimetime är det bästa sättet att möta läsare och kollegor. Det är både intimt och publikt på samma gång och en fantastisk möjlighet att i olika forum belysa krimgenrens bredd och djup, hälsar Jens Lapidus.

På gästlistan står bland annat de internationella stjärnförfattarna Peter Robinson (UK) och Ingar Johnsrud(NO).

Den fyra dagar långa deckarfestivalen bjuder på ett storslaget program med närmare 200 programpunkter och totalt 65 svenska och utländska författare. På festivalschemat står bland annat unika författarmöten och personliga intervjuer och seminarier från morgon till kväll. Det blir även exklusiva skrivarskolor med kända författare som coacher, författarmiddagar, brottsplatsundersökningar, mordvandringar och festivalbar. På programmet står också film och tv. Bland annat blir det en exklusiv premiärvisning av ”Det blod som spillts”, första filmen i den nya TV4-filmatiseringen av Åsa Larssons serie om juristen Rebecka Martinsson, i närvaro av författaren själv samt skådespelaren Ida Engvoll.

Crimetime Gotland bjuder även på ett rafflande program för den yngre festivalpubliken. På barn- och familjescenen i Almedalen blir det allt från detektivexperiment, zombiefeber, tårtmysterier, deckarpyssel, fiskdamm, filmvisning och mycket mer. På ”Barnens Crimetime” medverkar bland annat författarna Martin Widmark, Beppe Singer och Josefine Sundström.

Läs mer om biljettköp, program samt övrig information här: www.crimetimegotland.se

Presskontakt/Pressackreditering
Pressackrediteringen är öppen till och med måndag 8 augusti.
Natalie Pettersson
ILES PR
076 867 10 60
natalie@iles.se

Vera Tjärnå, marknadsansvarig
Blixten & Co
076 840 04 29
vera@blixten.se

Carina Nunstedt, festivalchef och programansvarig Crimetime Gotland
070 667 73 46
carina@booksdreams.se