Teskedsordens stipendium 2016 till Niklas Orrenius

Teskedsordens stipendium 2016 till Niklas Orrenius

24 oktober, 2016 | Albert Bonniers Förlag

”Jag känner mig väldigt hedrad! Teskedsorden är en viktig organisation som jobbar mot fanatism, ett arbete som verkligen behövs i vår tid”, säger Niklas Orrenius, journalist och författare, om utmärkelsen.

Niklas Orrenius, aktuell med Skotten i Köpenhamn. Ett reportage om Lars Vilks, extremism och yttrandefrihetens gränser, har tilldelats Teskedsordens stipendium 2016 för sitt arbete med kartläggning och synliggörande av intolerans, främlingsfientlighet och politisk extremism.

Stipendiet delas ut den 14 november på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.
Läs mer

Teskedsorden är en stiftelse som grundades 2006 av Tidningen Vi. Stiftelsen arbetar för tolerans och respekt människor emellan. Intolerans och fanatism utgör ett växande hot i dagens samhälle. Målsättningen är att nå ut till unga människor och få dem att reflektera kring dessa viktiga frågor.