Ny bok! Blodsockerkoll på 8 veckor med Dr Michael Mosley

Ny bok! Blodsockerkoll på 8 veckor med Dr Michael Mosley

22 november, 2016 | Bonnier Fakta

Michael Mosley, läkare, vetenskapsjournalist och grundare av 5:2-dieten, kommer nu med boken Blodsockerkoll på 8 veckor – snabba resultat på både diabetes & övervikt. Förhöjt blodsockervärde är en av de stora dolda epidemierna i vår tid, vilket påskyndar åldrandet och ökar risken för sjukdomar som diabetes typ 2, stroke, demens och cancer. Boken innehåller fakta, tester, konkreta tips och recept.

Mer än en och en halv miljon människor i Sverige har förhöjda blodsockervärden – och de flesta vet inte ens om det. Över 400 000 personer har fullt utvecklad diabetes typ 2. Michael Mosley presenterar i sin nya bok en diet med snabba resultat på både diabetes och övervikt – och som på bara 8 veckor kan vända sjukdomsförloppet hos den som har diabetes typ 2 alternativt hejda utvecklingen hos den som har prediabetes.

– Jag diagnostiserades själv för några år sedan med diabetes typ 2. Jag blev direkt tillsagd att börja medicinera. I stället för att ta mediciner resten av livet beslöt jag mig för att göra en dokumentär för BBC där jag skulle söka efter alternativa vägar för att förbättra min hälsa. Jag gick då ner 9 kg på 12 veckor med det jag kom att kalla 5:2-dieten vilket gjorde mina blodsocker- och kolesterolvärden normala igen, säger Michael Mosley.

Michael Mosleys bok om 5:2-dieten som utkom 2013, vände sig inte specifikt till diabetiker, så han bestämde sig för att titta närmare på sambandet mellan kalorier, kolhydrater, fetma, insulin och diabetes. Det gav upphov till boken Blodsockerkoll på 8 veckor – snabba resultat på både diabetes & övervikt, som tog honom två år att skriva.

Boken ger hopp och inspiration. Den innehåller tester och praktiska tips, tabeller som visar vilken mängd du kan äta samt enkla recept. Läsaren guidas genom blodsockerdietens tre grunder som handlar om att äta medelhavskost, att bli mer aktiv samt att träna mentalt och stressa mindre.

Jag övertygad om att det finns många som, om de fick möjlighet, hellre skulle göra livsstilsförändringar för att bli friska än att knapra piller resten av livet. Sorgligt nog får de sällan den chansen. I den här boken argumenterar jag för ett annorlunda och oväntat sätt att bekämpa ”diabesity” och stigande blodsocker – med hjälp av en snabb viktminskningsdiet, säger Michael Mosley.

Boken finns idag på 17 olika marknader, däribland i USA, Australien, Kina, Indonesien, Frankrike, Tyskland, England och Portugal.

Michael Mosley är läkare och vetenskapsjournalist på BBC och mannen bakom 5:2-dieten och succéboken 5:2-dieten – friskare, smalare, längre liv med halvfasta (2013). Flera av hans vetenskapsdokumentärer har visats i svensk tv, senast serien ”Medicin med Mosley”. Han har blivit utnämnd till Medical Journalist of the Year i Storbritannien.

Recensionsdag: 5 december

Omslag och författarbilder finns på www.bonnierfakta.se

Länkar för mer information, på engelska:
The Blood Sugar Diet
Recept
Frågor och svar

För recensionsexemplar, bilder eller mer information, vänligen kontakta:

Magdalena Höglund tel: 0733 338840
magdalena@highlandpr.se eller

Sofia Heurlin, tel: 08-696 8721
sofia.heurlin@bonnierforlagen.se

Bonnier Fakta är Sveriges största fackboksförlag. Vi ger ut unika illustrerade fackböcker som du kan använda dig av för att få inspiration och tillförlitlig fakta. Till våra viktigaste ämnen hör mat, trädgård, föräldraskap, hälsa och träning, kultur och mode och hos oss finner du kända svenska och utländska upphovsmän.