Pärlor ur Bonnier Carlsens tidiga vårutgivning 2017

Pärlor ur Bonnier Carlsens tidiga vårutgivning 2017

21 december, 2016 | Bonnier Carlsen

Nu har det vänt! Den mörkaste årstiden är över och vi går så sakteliga mot ljusare tider. Här kommer ett axplock ur Bonnier Carlsens tidiga vårutgivning.

För de minsta, 0 – 3 år

Bebbe pussar och Bebbe är arg av Mervi Lindman
En ny serie för de allra minsta av Mervi Lindman! Pigga bebisen Bebbe tar sig fram genom livet på stadiga ben. Bebbe vill pussa allting: mamma, pappa, storasyster, katten, masken … Nej förresten, INTE masken. Men hunden, spegeln, alla gosedjur och – dig! I Bebbe är arg morrar hen, förstör legotornet och sparkar på saker. Bebbe är arg som en krokodil!

Utgivningsdag 5 jan, recensionsdag 19 jan.

3 – 6 år

Bojan och polisbilen av Johan Anderblad och Filippa Widlund
Både fakta och saga om hur polisen jobbar och djur räddas. Allt på en lagom nivå för fyraåringen av Bolibompas Johan Anderblad som kan allt om stora fordon. Djuplodande och verklighetsbaserat utan att vara för långt för att högläsas om och om igen. Detaljrikt illustrerat av Filippa Widlund. Först ut i serien är Bojan och brandbilen som kom ut hösten 2016.

Utgivningsdag 10 jan, recensionsdag 24 jan.

Huset som vaknade av Martin Widmark och Emilia Dziubak

Till alla som äskade den stämningsfulla Lilla Sticka i landet Lycka. Återigen samarbetar Sveriges mest lästa barnboksförfattare tillsammans med den polska illustratören Emilia Dziubak. En kväll när gubben Larson går igenom sina nedsläckta rum och minns sin fru och barn och deras liv i det gamla huset, knackar det plötsligt på dörren. En liten pojke med en mystisk kruka står utanför. Inte kan väl han, gubben Larson, ta hand om ett alldeles nysått frö? Vackert och filosofiskt av svensk-polsk berättarduo.

Utgivningsdag 16 jan, recensionsdag 30 jan.

”Man förtrollas av bildernas poetiska skimmer och berörs av de fina scenerna, som när Larson ser sitt unga jag framför sig. Det är svindlande vackert fångat, en utgångspunkt för samtal om ensamhet, åldrande och livsglädje.”  Boel Peterson, BTJ

6 – 9 år

Amy, Aron och anden av Ulf Stark och Per Gustavsson
Amy önskar sig fred på jorden och Aron hoppas att hans pappa ska komma hem. Under tiden leker de på Skroten, där de en dag hittar en surmulen ande i en kanna. En rikt illustrerad kapitelbok av två välkända barnboksskapare som för första gången arbetar tillsammans.

Utgivningsdag 16 jan, recensionsdag 30 jan.

”Amy, Aron och anden är härlig högläsning med plats för skratt, samtal och fina illustrationer att beskåda. ” Christina Wedenmark, BTJ

LasseMajas teaterbok av Martin Widmark och Helena Willis
En bok för den som själv någon gång velat kliva in Valleby för att lösa brott precis som Lasse och Maja. Boken innehåller fyra pjäser baserade på mysterier ur böcker i serien LasseMajas detektivbyrå och är särskilt anpassade för att passa att spela upp hemma eller i klassrummet. Här finns även tips på hur du skapar egna kostymer, rekvisita och scenografi.

Utgivningsdag 2 jan, recensionsdag 16 jan.

”De (illustrationerna) förtydligar, förstärker och lyfter den härligt humoristiska skärpa och handlingsinriktade verbala finess som är så karakteristisk för Widmark. Som den språklärare och pedagog han är förstår han också att som här skapa spännande och roliga texter som fungerar utmärkt i språkundervisningen. LasseMajas teaterbok är en ren fröjd!”  Eva Lexell Törnblom, BTJ

9 – 12 år

Draksången av Jo Salmson
Den efterlängtade andra delen i Jo Salmsons fantasy-serie Drakarnas öde. Här återvänder hon till samma värld som i de populära böckerna om Tam tiggarpojken, men för lite äldre läsare och med Nea i huvudrollen.

Utgivningsdatum 27 dec, recensionsdag 10 jan.

Billie du är bäst av Sara Kadefors
Andra boken om fosterhemsplacerade Billie. Livet i Bokarp fortsätter att utmana henne med lövkrattningsdagar och fostrande nattorientering. Hon dras också mot sin vilja till den oberäkneliga Douglas, fosterbrodern Alvars största fiende. Vad har egentligen hänt mellan dem? Relationer skildrade på ett sätt som bara Sara Kadefors kan.

Utgivningsdatum 13 jan, recensionsdag 27 jan.

Bronsnyckeln av Holly Black och Cassandra Clare
Den efterlängtade tredje delen i serien Magisterium. Vännerna Call, Aaron, Tamara och Tumult återvänder till tredje året på skolan efter ett lyckat sommarlov. De ser fram emot farliga expeditioner och att lära sig mer om kaosmagi. Men när en elev hittas död tvingas de riskera sina egna liv i jakten på mördaren.

Utgivningsdag 18 jan, recensionsdag 1 feb. 

Ungdomsböcker

Rimligt lyckade ögonblick av Åsa Asptjärn

Emanuel, antihjälten från kritikerhyllade Konsten att ha sjukt låga förväntningar och Manifest för hopplösa är tillbaka! Inför att han ska börja gymnasiet inser Emanuel att han har alla chanser att omdefiniera sig. Han gör sitt absolut bästa, iakttar, försöker hitta rätt klädmässigt, och snappar fort upp grejen med kaffe i pappmugg på lektionen. Men vem ska han vara? Smart och humoristiskt om att hitta sin identitet.

Utgivningsdag 13 jan, recensionsdag 27 jan.

”Läsaren skrattar både åt och med Emanuel; det räcker med att han ska komma till skolan och sätta sig ner med en pappmugg kaffe för att läsaren ska hålla andan och börja krama skämskudden, eftersom det bara kan gå fel. Detta är en genuint rolig bok men med ironisk och allvarlig underton /…/”  Helene Ehriander, BTJ

Våra kemiska hjärtan av Krystal Sutherland
Henry Page är en obotlig romantiker! Han har bara aldrig upplevt den stora kärleken. Inte ännu i alla fall. När Grace Town haltar in i hans liv med käpp och för stora pojkkläder vet han att det är på väg att ändras. För alltid. Våra kemiska hjärtan är Krystal Sutherlands debutroman och är översatt till svenska av Jessica Schiefauer.

Utgivningsdag 25 jan, recensionsdag 8 feb.

Golden Boy av Abigail Tarttelin
Max är 16 år, snygg och populär bland tjejerna. Men han avslutar alla relationer innan de blir för seriösa. Han har nämligen en hemlighet. Han är född intersex, alltså som både kille och tjej. Det här är en rasande uppgörelse kring vilka vi är, vilka vi blir och vilka vi tillåts vara.

Utgivningsdag 27 dec, recensionsdag 10 jan.

För mer information, beställning av recensionsexemplar och/eller intervjuförfrågan, kontakta
Jenny Helldahl
08-696 80 78, 076-526 09 80
jenny.helldahl@bonnierforlagen.se

Bonnier Carlsen – En bok för varje barn
Bonnier Carlsen är ett av Sveriges ledande barnboksförlag. De omkring 120 nya titlarna per år är både svenska originalproduktioner i text och bild, och utländska böcker i översättning. Vi ger ut böcker för barn och ungdomar i alla åldrar, med olika intressen, behov och förmågor.